Oglas
· · Komentari: 0

Mesta na kojima nikako ne treba da držite ZIMNICU: Važno je da znate gde i kako treba da skladištite TEGLE da ne biste ostali bez zaliha

Mesta na koja ne treba da stavljate vaše tegle jer ćete jako brzo ostati bez zaliha

1699953837_99514d8315c68d06cae89489766411543c80da88.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Ukoliko ste stavili tegle sa zimnicom na neko od ovih mesta rizikujete da vrlo brzo ostanete bez zaliha koje ste pripremili za zimu.

1. U blizini izvora toplote

Ponekad se dešava da u nedostatku prostora, domaćice zimnicu odlažu u viseće delove kuhinje, na gornje police, što se nikako ne preporučuje.

Toplota od svih grejnih tela u kući skuplja se u višim delovima stana što znači da će se tegle zagrejati, a ono što čuvate od zimnice u njima propasti od toplote. Ako ste ih kojim slučajem skladištili na ovakva mesta, da bi sačuvali zimnicu premestite je na hladno i mračno mesto.

2. Otvorena terasa

Zimnicu nije preporučljivo držati ni na otvorenim terasama, jer kada je jaka zima rizikujete da tegle smrznu i puknu, a kada je toplo mogu da se zagreju i da se sadržaj u njoj pokvari.

3. Frižider

Većinu onoga što ste ostavili kao zimnicu ne bi trebalo držati u frižideru. To se posebno odnosi na one proizvode koji u sebi sadrže šećer, kao što su džemovi i slatko od voća. Za držanje u frižideru pogodna je samo ona zimnica koja ima ograničen rok trajanja ili tegle sa kiselim krastavcima, šarenom salatom ili ajvarom koje ste već otvorili.

4. Mesto na kome ima vlage

Mesto koje se smatra za najbolje skladište zimnice je podrum. Smatra se da je u njemu stabilna i dovoljno niska temperatura, a i da je mračan. Međutim, ako u podrumu ima vlage, ovo nije dobro rešenje, jer zimnica može da se ubuđa.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas