· · Komentari: 0
SAVET

Sigurno ste do sada pod i ekran čistili POGREŠNO! A, sada se čudite zašto TV ima fleke

Nikada ne prskajte televizor sredstvima za čišćenje!

1614330707_Depositphotos_186661738_xl-2015.jpg

Kada brišete prašinu sa televizora, prvo što treba da uradite je da ga ugasite i isključite iz struje.

Pročitajte još: Kako očistiti stan bez hemikalija? Dovoljan je jedan LIMUN

Zatim poprskajte sredstvo za čišćenje na čistu i suvu krpu i laganim pokretima obrišite ekran i ostale delove televizora. Potom još jednom pređite suvom krpom i malo sačekajte pre nego što ga ponovno uključite. Nikada nemojte prskati sredstvo za čišćenje direktno na ekran, već na krpu i izbegavajte papirne ubruse.

Mnogi peru pod pogrešno Foto: Depozit

Čini se da ništa nije lakše od čišćenja drvenih podova, ali mnogi to rade pogrešno, pa na kraju oni izgledaju prljavije nego što su bili pre nego što ste odlučili da skinete nečistoće sa njih.

Pročitajte još: Pet indijskih oraha pere odeću i skida FLEKE!

Stručnjaci kažu da prilikom pranja ovih površina to treba činiti u pravcu linija na podu, jer ukoliko krpom prolazite bočno ili u suprotnom smeru, prljavština i čestice će se skupljati u pukotinama na parketu. Kada čistite u pravcu linija, pod će izgledati urednije, sjajnije i lepše.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.