· · Komentari: 0
frizura

Šta je PLOPING TEHNIKA? Oduševiće one sa kovrdžavom kosom (VIDEO)

Ako imate prirodno kovrdžavu kosu i još nikad do sad niste isprobali čuvenu ploping tehniku, prupustili ste mogućnost da imate savršene lokne.

1611303223_Depositphotos_14899251_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Ali, nikad nije kasno, a upravo danas vam otkrivamo na koji način je potrebno da pristupite sušenju vaše kovrdžave kose, kako bi vaši uvojci bili savršeno definisani. Korišćenje posebne – plopping tehnike, na mokroj kosi eliminiše mogućnost mršenja kose i razdvajanja kovrdža tokom postupka sušenja.

Pročitajte još: Šta miris proizvoda koji birate govori o vama?

Ploping tehnika je fascinantna ne samo po tome što vašoj kovrdžavoj kosi može da omogući da ima predivne lokne i veći volumen, već i što savršeno ravnoj kosi može da podari talasast izgled! I mada na samom počeku upoznavanja sa ovom tehnikom, vaša istrajnost može da bude dovedena u pitanje, važno je da ne odustajete, jer ćete sa svakim novim pokušajem sigurno biti sve bolji i bolji.

Prilikom plopping tehnike trebaće vam pamučna majica, jastučnica ili peškir od mikrofiber vlakana, kako bi osušili svoje mokre kovrdže i omogućili im da ostanu lepo definisane.

U osnovi reč je o kovrdžavo-odobrenoj tehnici uvijanja peškira oko glave. Ono po čemu se plopping tehnika razlikuje od klasičnog umotavanja kose peškirom je zapravo istezanje koje je svojstveno prvoj tehnici. Plopping tehnika zadržava vaše lokne kompaktnim, savršeno definisanim i omogućava im da se tako i osuše.

Pročitajte još: Na prirodan način do gušćih obrva: Mažite ova ulja

Pokazaćemo vam danas kako da uz pomoć majice dugih rukava, imate savršeno definisane lokne. Prvo što vam zapravo treba je upravo pamučna majica dugih rukava. Sasvim obična, bez printa. Majicu postavite na kraj kreveta sa rukavima okrenutim od vas.

Kako da primenite ovu tehniku?

Nakon što ste završili sa pranjem kose i naneli regenerator ili balzam, očešljajte svoju kosu, kako bi omogućili vlasima da oblikuju lokne. Zatim koristite svoju šaku i prste kako bi potiskujući kosu na gore (pri čemu ste je prethodno prebacili preko glave) i definisali lokne. Sada spustite glavu na sam rub majice, kod okovratnika i donjim krajem prekrijte svoju kosu, a rukave iskoristite da učvrstite obmotavanje. Sva umetnost se upravo dogodila.

Pročitajte još: Evo kako ćete postići da vam NOGE izgledaju DUŽE i MRŠAVIJE (VIDEO)

Ova tehnika omogućiće vašim vlasima da se oslobode vlage i izgledaju savršeno nakon što ih oslobodite. U proseku oko 20 minuta je potrebno da držite kosu u ovakoj – specijalnoj kacigi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.