Oglas
· · Komentari: 0
RODITELJSTVO

Šta je VAŽNIJE od skupih igračaka? BESPLATNO je, a mnogo znači!

Jesu li deca srećna kada dobijaju gomile slatkiša ili igračaka, ili kada im dopustite da rade šta hoće?

1607796896_Depositphotos_4771102_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Ništa ne može usrećiti dete kao roditeljska pažnja. Zato je potrebno na vreme da se zapitate šta usrećuje dete. Dete voli da dobija priznanje za svaki poduhvat koji je ostvarilo.

Ono želi da vi vidite ono što je napravilo i zato uvek nađite vremena da odete s njim do mesta "podviga" i pohvalite ga. Roditelji koji odaju priznanje svakom uspehu i trudu svog mališana, čine ga srećnim i pozitivno utiču na jačanje njegovog samopouzdanja. 

Pročitajte još: Četiri životne situacije u kojima nikada NE SMETE DA LAŽETE decu!

Šta kažu psiholozi

Psiholozi naglašavaju da, ukoliko roditelj želi da ima dobro dete, mora da mu pruža neprestanu podršku, a to se postiže pohvalama, pažnjom i nagradom.

Trik nije u kritikovanju onog što je dete loše uradilo, već u pohvali i nagrađivanju zbog onih stvari koje je uradilo kako treba.
Foto: Depozit

Međutim, nagrađivanje nije kupovina skupih poklona, već lepa reč ili poljubac. Ne postoji dete koje nije radoznalo. Apsolutno svako dete istražuje, doživljava nove i uzbudljive stvari. Da biste to postigli dovoljno je da ga odvedete u park i pokažete mu sve što je tamo.

Pročitajte još: Najgori su sa 12 godina, a sa koliko su NAJSLAĐI?

Postavite pravila

Možda zvuči neobično, ali deca vole da im roditelji postave određena pravila. Ako detetu kažete da mora da opere ruke nakon igre, onda budite dosledni i vratite ga u kupatilo svaki put kada posumnjate da to nije uradilo.

Ako zahtevate da pospremi igračke, onda i vi operite posuđe odmah nakon ručka, jer ćete tako pokazati detetu primer jednog jednostavnog pravila.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas