Oglas
· · Komentari: 0
veze

Šta nakon RASKIDA? Treba da pratimo 5 oblika ponašanja

Bez obzira da li ste konačno stekli hrabrost da raskinete sa nekim ko nije za vas ili je neko za kog ste verovali da vas iskreno voli, pokupio svoje stvari i otišao iz vašeg života, teško je prihvatiti činjenicu da se raskid zaista dogodio.

1617639102_Depositphotos_177048406_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Teško je pustiti osobu, koja vam je do juče ležala na krilu i upućivala vam nežne reči. Koliko god sebi govorili nakon raskida da ste prevazišli datu situaciju, istina je da je vrlo teško osloboditi se razmišljanja o njoj i pronalaženja izgovora zašto to činite. Dobra vest je ta da stručnjaci tvrde da postoji siguran način da završite jednom zauvek u svojoj glavi i srcu sa bivšim.

Pročitajte još: Bitan je oblik, odstojanje, pa čak i boja: Da li znate da lice muškarca otkriva tajnu?

Pravilo "bez kontakta" je najefikasnije

Ovo pravilo je prvo i osnovno kog treba da se pridržavate ako želite da zaboravite bivšeg. Bez kontakta znači upravo to: bez zvanja, slanja poruka, proveravanja njegovih aktivnosti na društvenim mrežama. Ovo će posebno teško biti osobama koje su bile u braku više godina, živele zajedno i imaju decu sa bivšim partnerom, ali je tvrde stručnjaci jedini način da zaista nastavite dalje.

Podsećanje na razlog raskida
Ako dođete u situaciju da pozovete svog bivšeg morate sebe da podsetite zašto ste uopšte raskinuli. Verovatno odluku niste doneli preko noći, što znači da postoji dovoljno dobar razlog za to. Možda vas je neka pesma podsetila na njega ali isto tako treba da se setite kako ste se osećali kada ste saznali da vas je prevario, slagao, ili još gore podigao ruku na vas.

Susret ubrzo nakon raskida

Potreba za tim da vidite bivšeg je sasvim razumljiva nakon raskida. Međutim ako ste sigurni u svoju donesenu odluku da želite da nastavite dalje bez njega, trebali bi maksimalno da odložite ovaj susret. Preuranjen susret probudiće u vama emocije koje su još ranjive i navesti vas da pomislite da ima smisla nastaviti datu vezu.

Nedostajanje nije razlog poziva

Sasvim je normalno da vam nedostaje neko ko je u poslednjih godinu, dve, pet bio tu svakog dana. Tuga i usamljenost koju osećate su sasvim razumljivi i očekivani jer ste sa tim nekim do juče delili život. Međutim to što vam on nedostaje nije razlog da ga pozovete, ako se ništa drugo nije promenilo.

Pročitajte još: Ako na prvom sastanku osetite ove četiri emocije, onda je ta osoba prava za vas

Oslobađanje od stvari

Ako još uvek imate u svom posedu gomilu njegovih stvari biće vam jako teško da prestanete da razmišljate o njemu. Sve vaše zajedničke fotografije, poklone, suvenire i druge sitnice stavite u jednu kutiju i ili bacite ili odložite na tavan na koji ne idete često.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas