Oglas
· · Komentari: 0
TRUDNOĆA

TRI PREDUSLOVA koje trudnica MORA da ispuni da bi BEBA bila ZDRAVA

Kako će se beba razvijati umnogome zavisi od ponašanja majke tokom trudnoće, pa tako zdrava trudnica najčešće rađa zdravo dete.

1601631640_Depositphotos_169286898_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Preduslov da sve bude najbolje što može je i da žena u drugom stanju bude opuštena, ali i da vodi računa o ishrani.

Pročitajte još: Ovaj GEN u mozgu kontroliše seksualnu želju kod muškaraca

Potrebno je da u organizam unosi sve nutritivne sastojke koji su važni za normalan razvoj mozga deteta, pa se tako preporučuje ishrana bogata jajima, govedinom i mlečnim proizvodima. Sveže voće i povrće su veoma važne “stavke” u životu svake žene koja čeka bebu.

Važni vitamini
Poseban značaj ima i vitamin B12, kao i gvožđe, ali sa njim treba biti oprezan, jer prevelike količine mogu da budu toksične.
Budite aktivne, lagano vežbajte...

Preporuka je da trudnice budu aktivne, da se redovno kreću i čak lagano vežbaju ili meditiraju, što se povoljno odražava na razvoj inteligencije i verbalnih sposobnosti deteta.

Pročitajte još: SEKS utiče pozitivno na rad MOZGA, ali i još DVE STVARI da biste bolje PAMTILI

I ne zaboravite još da vodite računa o zdravlju zuba, jer se i njihovo stanje odražava na razvoj ploda.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas