Oglas
· · Komentari: 0
EVROVIZIJA

Završeno PRVO polufinalno veče EVROVIZIJE: Hrvatska ispala, Malta favorit (FOTO/VIDEO)

Sinoć je završeno prvo spektakularno polufinalno veče muzičkog takmičenja za Pesmu Evrovizije.

1621408584_evroviyija-2.png
foto: Printskrin/Jutjub/Eurovision Song Contest
Oglas

Takmičenje je počelo u 21 čas po našem vremenu. Roterdamska „Ahoj“ arena bila je puna publike koja nije nosila maske, a prvi koji se pojavio na sceni bio je prethodni evrovizijski pobednik Dankan Lorens, koji je otpevao svoju novu pesmu "Osetiti nešto", snimljenu u saradnji sa di-džejem Arminom van Burenom.

U prvoj polufinalnoj večeri nastupalo je 16 zemalja, a deset od njih plasiralo se u finale, koje će se održati 22. maja.

Pročitajte još: "Ksendža SRBENDA, ljubi brat"! ŠOK u Roterdamu! Albanka pokazala ORLA, naša Ksenija TRI PRSTA - gore društvene mreže! (FOTO)

Sinoć smo mogli videti nastupe predstavnika Litvanije, Slovenije, Rusije, Švedske, Australije, Severne Makedonije, Irske, Kipra, Norveške, Belgije, Izraela, Rumunije, Azerbejdžana, Ukrajine, Malte i Hrvatske.

Predstavnica Hrvatske, Albina Grčić, sa pesmom "Tik Tok" nije uspela da se plasira u filane.

Pored Hrvatske, svoje učešće na ovom muzičkom takmičenju završile su i Slovenija, Australija, Severna Makedonija, Irska i Rumunija, dok ćemo ostalih deset zemalja gledati u subotu.

Iako je rano da se priča o potencijalnom pobedniku, Destini, predstavnica Malte, postala je jedan od favorita. Nakon njenog nastupa, visoko se kotira na svim kladionicama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Destiny (@destinyofficial_x)

Ukoliko sinoć niste pratili prvo polufinalno veče, pored Destini, ovo su ostali izvođači koji su se plasirali u finale.

Takmičenje su otvorili predstavnici Litvanije, grupa „D Rup“ pesmom „Diskoteka“.

Maniža ove godine predstavlja Rusiju zanimljivom, ali i drugačijom pesmom u odnosu na ono na šta smo navikli od najveće zemlje na ovom takmičenju.

Predstavnik Švedske je Tuse Činza koji je izveo pesmu "Glasovi".

Norvešku, domaćina ovogodišnjeg takmičenja, predstavlja pevač Tiks, koji se oko scog scenskog nastupa dosta potrudio. Bio je jedini beli anđeo na sceni, okružen anđelima crne boje, a njegovo izvođenje pratila je pirotehnika u velikim količinama.

Belgiju predstavlja grupa „Hoverfoniks“, koja je bila izabrana da predstavlja tu zemlju u Roterdamu i prošle godine. Ovoga puta izvode pesmu „Pogrešno mesto“.

Predstavnica Izraela je pevačica Eden Alen, sa pesmom "Oslobodi me".

Azerbejdžan ove godine predstavlja pevačica Efendi, koja je još jedna u nizu prošlogodišnjih izabranih evrovizijskih predstavnika, a nastupala je sa pesmom „Mata Hari“.

Grupa „Go_A“, koja je imala jako upečatljiv nastup uz pesmu "Šum". Svoju muziku svrstavaju u žanr koji se naziva elektro-folklor.

Grčka pevačica Elena Cagrinu izabrana je da predstavlja Kipar zbog svoje popularnosti. Pesma sa kojom se nastupala zove se "El diablo", a glavni rekvizit ovog energičnog izvođenja je ogromno ogledalo koje se pri kraju nastupa podiže, a na sceni ostaje naziv pesme u plamenu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas