Oglas
· · Komentari: 0

Prvo veče "Pesme za Evroviziju" je počelo: Večeras dobijamo prve finaliste

Počela je "Pesma za Evroviziju", muzičko takmičenje tokom koga će Srbija izabrati svog predstavnika za "Evroviziju".

1709060330_429118730_7162511667151047_5287348818792158690_n.jpg
Foto: Ata images
Oglas

U prvom polufinalu „Pesme za Evroviziju“ publici će se predstaviti 14 takmičara, a najboljih osam plasiraće se u finale koje se održava u subotu, 2. marta.

Najbolja pesma po glasovima publike i stručnog žirija predstavljaće Srbiju na Pesmi Evrovizije u Malmeu.

Veče je otvorila Nevena Božović, nekadašnja predstavnica Srbije na popularnom takmičenju, a otpevala je pesmu Lorin "Tatu", koja je odvela Evroviziju u Švedsku po drugi put.

Večeras nastupaju:

  1. Marko Mandić – Dno
  2. M.IRA – Percepcija
  3. Bojana x David – No No No
  4. Lena Kovačević – Zovi me Lena
  5. Saša Báša i VirtualRitual – Elektroljubav 
  6. Martina Vrbos – Da me voliš
  7. Filarri – Ko je ta žena
  8. Breskvica – Gnezdo orlovo
  9. Hristina – Bedem
  10. Ivana Vladović – Jaka
  11. Chai – Sama
  12. Zorja – Lik u ogledalu
  13. Kavala – Vavilon
  14. Keni nije mrtav – Dijamanti

Tokom sve tri takmičarske večeri na glavnoj sceni nalaziće se Slaven Došlo i Dragana Kosjerina, dok  će se sa takmičarima družiti Kristina Radenković i Stefan Popović.

Pesma Evrovizije 2024. biće 68. izbor za Pesmu Evrovizije. U organizaciji Evropske radiodifuzne unije (ERU) i domaćina Sveriges Television (SVT), takmičenje će se održati u Malme areni, u gradu Malmeu, u Švedskoj, zahvaljujući pobedi Loren na Pesmi Evrovizije 2023. u Liverpulu sa pesmom Tattoo. Ovo će biti sedmi put da se takmičenje održava u Švedskoj, odnosno treći put da se takmičenje održava u Malmeu nakon 1992. i 2013. Takmičenje će se sastojati iz dva polufinala koja će se održati 7. i 9. maja i velikog finala koje će se održati 11. maja 2024, a voditelji će biti Malin Okerman i Petra Mede, koja je vodila takmičenje 2013. i 2016.

37 zemalja će učestvovati na takmičenju. Luksemburg će se vratiti na takmičenje po prvi put posle 1993. godine, dok se Rumunija povukla sa takmičenja.

BONUS VIDEO:

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas