Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЕВРОВИЗИЈА

Завршено ПРВО полуфинално вече ЕВРОВИЗИЈЕ: Хрватска испала, Малта фаворит (ФОТО/ВИДЕО)

Синоћ је завршено прво спектакуларно полуфинално вече музичког такмичења за Песму Евровизије.

1621408584_evroviyija-2.png
фото: Принтскрин/Јутјуб/Eurovision Song Contest
Oglas

Такмичење је почело у 21 час по нашем времену. Ротердамска „Ахој“ арена била је пуна публике која није носила маске, а први који се појавио на сцени био је претходни евровизијски победник Данкан Лоренс, који је отпевао своју нову песму "Осетити нешто", снимљену у сарадњи са ди-џејем Армином ван Буреном.

У првој полуфиналној вечери наступало је 16 земаља, а десет од њих пласирало се у финале, које ће се одржати 22. маја.

Прочитајте још: "Ксенџа СРБЕНДА, љуби брат"! ШОК у Ротердаму! Албанка показала ОРЛА, наша Ксенија ТРИ ПРСТА - горе друштвене мреже! (ФОТО)

Синоћ смо могли видети наступе представника Литваније, Словеније, Русије, Шведске, Аустралије, Северне Македоније, Ирске, Кипра, Норвешке, Белгије, Израела, Румуније, Азербејџана, Украјине, Малте и Хрватске.

Представница Хрватске, Албина Грчић, са песмом "Тик Ток" није успела да се пласира у филане.

Поред Хрватске, своје учешће на овом музичком такмичењу завршиле су и Словенија, Аустралија, Северна Македонија, Ирска и Румунија, док ћемо осталих десет земаља гледати у суботу.

Иако је рано да се прича о потенцијалном победнику, Дестини, представница Малте, постала је један од фаворита. Након њеног наступа, високо се котира на свим кладионицама.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Destiny (@destinyofficial_x)

Уколико синоћ нисте пратили прво полуфинално вече, поред Дестини, ово су остали извођачи који су се пласирали у финале.

Такмичење су отворили представници Литваније, група „Д Руп“ песмом „Дискотека“.

Манижа ове године представља Русију занимљивом, али и другачијом песмом у односу на оно на шта смо навикли од највеће земље на овом такмичењу.

Представник Шведске је Тусе Чинза који је извео песму "Гласови".

Норвешку, домаћина овогодишњег такмичења, представља певач Тикс, који се око сцог сценског наступа доста потрудио. Био је једини бели анђео на сцени, окружен анђелима црне боје, а његово извођење пратила је пиротехника у великим количинама.

Белгију представља група „Ховерфоникс“, која је била изабрана да представља ту земљу у Ротердаму и прошле године. Овога пута изводе песму „Погрешно место“.

Представница Израела је певачица Еден Ален, са песмом "Ослободи ме".

Азербејџан ове године представља певачица Ефенди, која је још једна у низу прошлогодишњих изабраних евровизијских представника, а наступала је са песмом „Мата Хари“.

Група „Го_А“, која је имала јако упечатљив наступ уз песму "Шум". Своју музику сврставају у жанр који се назива електро-фолклор.

Грчка певачица Елена Цагрину изабрана је да представља Кипар због своје популарности. Песма са којом се наступала зове се "Ел диабло", а главни реквизит овог енергичног извођења је огромно огледало које се при крају наступа подиже, а на сцени остаје назив песме у пламену.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas