Oglas
· · Komentari: 0

STIGLO SAOPŠETENJE "EVROVIZIJE": Da li će se način glasanja promeniti?

Neretko se dešava da onaj ko dobije najviše SMS glasova na kraju ne odnese ukupnu pobedu jer glasovi žirija prevagnu na stranu drugog izvođača

1709733019_Foto-Profimedia-Printscreen-YouTube-RTS-Pesma-Evrovizije---Zvanicni-kanal.jpg
Foto: Profimedia, Printscreen/ YouTube - RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal
Oglas

Nisu pomogli ni prigovori ni peticije. Bez obzira na ogroman raskol u bodovima žirija i publike koji se dogodio na Evroviziji 2023. u Liverpulu, kada je švedska predstavnica Lorin zahvaljujući glasovima struke pobedu ispred nosa odnela favoritu publike finskom predstavniku Kaariji, sistem glasanja se ni ove godine neće menjati.

Iz Europian Broadcastin Uniona potvrđeno je da će o plasmanu u finalnoj večeri Evrovizije odlučivati i žiri i publika u razmeri 50:50 odsto.

Što se polufinalnih evrovizijskih večeri tiče (prvo polufinale je na rasporedu 7. maja, drugo dva dana kasnije), publika će telefonskim glasanjem odlučiti o plasmanu pesama.

Obožavatelji Evrovizije nisu srećni zbog ove odluke EBU-a. Većina smatra da žiri ne treba sasvim isključiti iz glasanja, ali misle da bi bolje bilo kada bi razmera glasova publike i žirija bila 60:40 odsto.

(Jutarnji.hr)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas