· · Komentari: 0
OPSESIJA

Žene u ovih pet zemalja su OPSEDNUTE plastičnim operacijama

Istraživanje iz 2016. godine izdvaja ovih pet zemalja.

1608902964_Depositphotos_28640073_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Međunarodno društvo estetskih plastičnih hirurga (ISAPS) objavilo je službeni izveštaj za 2016. godinu na temu estetskih i kozmetičkih zahvata, a kojem je bio cilj dati odgovore na pitanja koje su zemlje najsklonije estetskim zahvatima i koji su im omiljeni.

Službeno izveštavanje temelji se na brojnim parametrima, a, između ostalog, i na broju obavljenih zahvata i procentu određene vrste estetskih zahvata.

Pročitajte još: Kako da nanosimo šminku sa ŠLJOKICAMA? Pet pravila

Prema izveštaju, sledećih pet zemalja najviše je opsednuto estetskim zahvatima:

  1. Sjedinjene Američke Države (17.9 posto)
  2. Brazil (10.7 posto)
  3. Japan (4.8 posto)
  4. Italija (4.1 posto) 
  5. Meksiko (3.9 posto)

Pročitajte još: Naučite da pravilno ISFENIRATE KOSU: Postoji nekoliko jednostavnih pravila

Navedeni postoci odnose se na stanovnike navedenih zemalja u cijelom svijetu pa je tako najviše zahvata obavljeno na američkim državljanima, na tačnije njih četiri miliona, dok se na estetske zahvate odlučilo 2.5 miliona Brazilaca.

Foto: Depozit

Iako određene zemlje prednjače po broju estetskih zahvata, oni su sa svakom godinom sve popularniji širom svijeta. I nisu popularni samo zahvati povećanja grudi, korekcija nosa ili liposukcije, sve su popularniji i svi ostali.

Pročitajte još: Da li znate koji DELOVI TELA koji ukazuju na prevremeno starenje?

U Japanu su tako popularne operacije kapaka kako bi izgledali što sličnije zapadnjacima. Zahvatima je posebno porasla popularnost pa su tako prva tri mjesta zauzela lifting gornjeg dijela tijela, lifting donjeg dijela tijela i labioplastika. S druge strane, sve više opada popularnost povećanju penisa, a s obzirom na to da je ovaj zahvat doživio pad od 28 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.