· · Komentari: 0
frizura

Naučite da pravilno ISFENIRATE KOSU: Postoji nekoliko jednostavnih pravila

Možete i sami.

1608721478_Depositphotos_407686848_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Uz savete frizera neće vam biti teško da isfenirta kosu.

Fen

Nije potrebno da kupite najskuplji, ali pogledajte snagu (min1800W) jer što je fen jači, to će protok vazduha biti veći. Odaberite fen koji ima više brzina i mogućnost podešavanja temperature jer će kosa koju sušite na previsokoj temperaturi postati suva i iskrzana.

Pročitajte još: Vitamin koji smanjuje ZNAKOVE STARENJA: Ubrzava obnavljanje kože i umanjuje pojavu bora

Četka

Oblik četke je veoma važan. Ukoliko želite da napravite lokne i postignete volumen, najbolje je da koristite okruglu četku manjeg prečnika (oko 5 cm), dok su za ravnu kosu bolje šire, ravne četke.

Preko svakog pramena pređite nekoliko puta i potrudite se da kosu što više zategnete.

Proces

Kosu pre feniranja podelite na tri dela (gornji, srednji i donji). Ako imate šiške uvek njih prvo sušite. A na kraju feniranje sušite pramenove kose na zadnjem delu glave. Važno je da kosu držite zategnutom, a da četkom odvajate pramen po pramen. Ne zadržavajte fen predugo na jednom mestu kako ne biste spržili kosu. I ravnajte je prema unazad.

Pročitajte još: Greške koje će vam vizuelno dodati kilograme: Ove navike promenite

Nakon što završite, pritisnite dugme za hladniji vazduh pomoću koga će kosa duže zadržati oblik. Važno je da ne nanosite previše proizvoda na kosu i da je ne fenirate dok je potpuno mokra.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.