Oglas
· · Komentari: 0

Bila je najstarija osoba na svetu: Nadživela je muža, ćerku i unuka, a tajna njene dugovečnosti se i dan danas prepričava

Žena o kojoj je pričao ceo svet

1648564299_zana.jpg
Foto: YouTube printscreen
Oglas

Žana Kalaman rođena je 21. februara 1875. godine i  bila je žena iz Francuske, koja je najstarija potvrđena osoba u istoriji čovečanstva. 

Pročitajte još: Stiže PRVI APRIL: Deset ČINJENICA koje niste znali od DANU ŠALE

Preminula je u 122 godine, ceo život provela je u Francuskom gradu Arlu. Za svoj životni vek, uspela je da nadživi supruga, ćerku i unuka. Za nju je jedino zvanično potvrđeno da je živela više od 120 godina.

Bila je jedna od najstarijih osoba koja se pojavila u filmu. Igrala je u kanadskom filmskom ostvarenju  "Vincent and Me".

Sama je živela da svoje 110 godine, kada je prebačena u starački dom. Ono što je zanimljivo je i to, da je ova neverovatna žena do svoje stote godine vozila bickl. U 114. godini pala je i slomila je butnu kost, zbog čega je pala u invalidska kolica. Recept za dugovečnost i relativno mladalački izgled uvek je pripisivala maslinovom ulju, koje je koristila u svakodnevnoj ishrani, zajedno sa lukom i vinom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Em Visão (@emvisaooficial)

Umrla je 4. avgusta 1997. godine, u 122. godini, čime je nadmašila dotadašnji rekord od 115. godina. koji je postavila Augusta Holc. Time je postala najstarija osoba u istoriji čovečanstva.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas