Oglas
· · Komentari: 0
svetac

Crkva i njeni vernici danas slave SVETE APOSTOLE: Bolesni treba da se im se pomole za isceljenje

Srpska pravoslavna crkva danas obeležava dan Svetih apostola

1669112044_krst.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Srpska pravoslavna crkva i vernici obeležavaju dan Svetih apostola Olimpa, Erasta, Kvarta, Rodiona, Sosipatera i Tercija.

Behu svi iz Sedamdeset apostola. Poslednja trojica spominju se još i na drugom mestu i to: Rodion 8. aprila, Sosipater 28. aprila a Tercije 30. oktobra.

Sv. Olimp i Rodion behu sledbenici apostola Petra i kada Petar postrada, postradaše i oni, jer po zapovesti Neronovoj biše obezglavljeni.

Pročitajte još: SLAVIMO SVETOG NEKTARIJA EGINSKOG: Čudotvorno ulje nalazi se na ovom mestu u Beogradu, a veruje se da njegova molitva leči

Erast je bio najpre ekonom crkve Jerusalimske, a po tom episkop u Paneadi Palestinskoj.

Kvart bio episkop u Bejrutu; mnogo je stradao no mnoge je i priveo veri Hristovoj.

Sosipater bio episkop u Ikoniji; a Tercije bio drugim episkopom u istoj toj Ikoniji. Duhovno vojevaše, behu pobednici i vencima se slave uvenčaše.

Prema narodnom verovanju, danas svi bolesni treba da se pomole ovim svecima jer donose isceljenja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas