Oglas
· · Komentari: 0

Da li ste znali zbog čega se u HOTELIMA ostavljaju čokoladice na krevetu? Podatak iza kog se krije prelepa ljubavna priča

Odgovor će vas iznenaditi

1689529288_cokolada.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

U hotelskim sobama širom sveta praksa je da se novi gosti dočekuju sa čokoladicama na krevetu. Iza ove šarmantne tradicije krije se fascinantna priča.

Čokolade na jastuku mogu se naći u mnogim hotelima, ne samo luksuznim. 

Ali samo prisustvo čokoladica na jastuku nije pouzdan pokazatelj kvaliteta hotela, navodi nemački časopis Feniks.

Prema rečima eskperta za putovanja, poreklo ove tradicije potiče iz američkog grada Sent Luis. 

Naime, pedesetih godina prošlog veka, holivudska zvezda Keri Grant rezervisao je stan u penthausu u luksuznom hotelu Mejfer u St. Luisu.  Poznati glumac tajno je upoznao svoju ljubavnicu u hotelu. Da bi je iznenadio poslagao je čokoladice iz dnevne sobe do jastuka na krevetu.

Direktor hotela je primetio ovaj romantični gest atraktivne holivudske zvezde. Kasnije je i sam počeo da stavlja čokoladice u hotelske sobe. Hteo je, naime, gostima hotela da poželi slatku dobrodošlicu. 

Drugi hoteli u SAD i širom sveta su sledili taj primer, stvorivši tradiciju koja se nastavlja do danas.

Zanimljivo je da je ovaj gest dobrodošlice privremeno ukinut u hotelu Mejfer, ali je vraćen nakon što ga je kupio Mariot 2014. i preimenovao u Magnolia Sent Luis. 

Dakle, sledeći put kada pronađete čokoladicu na svom hotelskom krevetu, znaćete da je to slatko iznenađenje nastalo na osnovu jedne lepe ljubavne priče. 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas