Oglas
· · Komentari: 0

Zbog čega je posteljina u hotelima UVEK BELE BOJE: Razlog ne biste mogli ni da naslutite

U bilo kom hotelu da odsedate, posteljina je uvek bele boje. Da li ste se zapitali zašto je to postalo nepisano pravilo?

1654605946_steven-ungermann-aRT5UCf2MYY-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

Bilo da je reč o luksuznim ili onim manje luksuznim hotelima, skoro nikada nećete ugledati šarenu posteljinu ili u nekoj drugoj boji osim bele. Možda će vam čak i delovati apsurdno - upravo bela boja se najlakše prlja i na njoj su najvidljivije sve nečistoće.

Međutim, razlozi su više psihološke prirode. U prvom redu, bela posteljina asocira na urednost, svežinu i čistoću. Osim toga, na podsvesnom nivou ova boja asocira i na luksuz - čak iako niste u prestižnom hotelu, steći ćete utisak da jeste.

Stručnjaci za ugostiteljstvo i hotelijerstvo smatraju da bela boja na goste utiče pozitivno, odnosno ona im omogućava i bolju percepciju hotela, ali se smatra i da doprinosi boljem kvalitetu sna. Neka istraživanja su pokazala da nas ova boja čini smirenijim i manje napetim. Što objašnjava činjenicu da je baš ona izbor svakog hotela.

Pročitajte još: Da li znate kako je nastala izreka "Kom’ opanci, kom’ obojci" i šta ona znači?

Postoji još jedan praktičan razlog - ova boja ide uz sve. Bez obzira na preovlađujuće boje u hotelskim sobama, bela je neutralna i uklopiće se uz svaku nijansu, dok sa drugim bojama to nije slučaj.

Verovatno ste primetili i da je isti slučaj i sa hotelskim peškirima i bade mantilima. Ali u ovom slučaju postoji praktiča namena. Reč je o tome da se bela posteljina, peškiri i druge slične tkanine mogu prati zajedno bez ikakve brige, a uz to ne postoji mogućnost neželjenog izbeljivanja i spiranja boje nakon pranja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas