Oglas
· · Komentari: 0
ZANIMLJIVOSTI

Jedan blizanac je jeo samo VEGANSKU HRANU, a drugi MESO: Posle 4 MESECA rezultati su bili NEVEROVATNI (FOTO)

Sve vreme ih je pratio tim naučnika

blizanci.PNG
Foto: Printskrin / Instagram theturnertwiins
Oglas

Kako bi videli šta će se dogoditi jednojajčani blizanci Hugo i Ros Tarner su odlučili da se četiri meseca hrane potpuno različito. Hugo je jeo samo vegansku hranu, dok se Ros držao ishrane bogate mesom. Ovaj eksperiment je sve vreme pratio tim naučnika s londonskog King's koledža.

Oni su braći merili promenu u težini, merili su im i nivo holesterola u krvi, kao i mišićnu masu.

Pročitajte još: Nikada nećete pogoditi ŠTA JEDU KOSMONAUTI: Iako im svemir miriše na ROŠTILJ, nije NI BLIZU toga

Obojica su za to vreme trenirali u teretani pet do šest puta nedeljno, a pazili su i kad su pripremali obroke. Unosili su skoro isti broj kalorija. Na kraju eksperimenta njihovo fizičko stanje se prilično razlikovalo u odnosu na ono s početka.

Pre nego što je izbacio meso iz ishrane, Hugo je imao 83,9 kilograma i 13 odsto masnoće u telu. Na kraju eksperimenta imao je 82,1 kilogram, masnoća se smanjila na 12 odsto, a pao mu je i nivo holesterola. On je istakao da je imao više energije nego pre.

Pročitajte još: Koliko ste INTELIGENTNI? Ako rešite ove ZAGONETKE, znači da ste IZNAD PROSEKA

- Bio sam mnogo bolje mentalno fokusiran dok sam bio na veganskoj dijeti. Nisam osećao onaj uobičajeni popodnevni pad energije. A za užinu sam, umesti kekseva i čipseva kao inače, jeo voće i orašaste plodove - rekao je Hugo.

Jedan se držao hrane bogate mesom, dok se drugi hranio samo veganski 

Ros je eksperiment počeo s težinom od 79,4 kilograma i 13 odsto masnoće. Tokom eksperimenta dobio je 4,5 kilograma mišićne mase i 1,8 kilograma masnog tkiva. Na kraju je imao 85,7 kilograma, a masnoća se digla na 15 odsto. Nivo holesterola mu je ostao isti.

Pročitajte još: Da li ste čuli za DIGRAFIJU? Samo SRBI, na celom svetu, imaju tu VEŠTINU (FOTO)

Za razliku od drugih sličnih eksperimenata, ovaj nije trajao dugo, pa su blizanci istakli kako bi voleli da ga ponovo urade i da su spremni na izazov od šest meseci ili čak godinu dana kako bi rezultati bili još precizniji.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas