· · Komentari: 0
PUTOVANJE

Mladenci mu se raduju, a da li znate odakle potiče termin "MEDENI MESEC"?

Poreklo imena seže duboko u prošlost.

1606222579_Depositphotos_12485806_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Poreklo naziva datira još iz Mesopotamije, tačnije grada Vavilona.

U Vavilonu je postojao običaj da mesec dana posle venčanja nevestin otac svog zeta snabdeva sa onoliko medovine koliko ovaj može da popije.

Pročitajte još: SMRT NIJE KRAJ! Ali da li biste želeli da živite u NEKOM OBLIKU posle smrti? Uskoro će i to biti MOGUĆE!

Medovina, je inače, pivo od meda. Pošto su Vavilonci koristili lunearni kalendar ovaj mesec se nazivao "mesecom meda".

Odatla zapravo i potiče današnji naziv "medeni mesec".

Foto: Depozit

U istočnoj Evropi ovom piću su se pripisivala i lekovita svojstva - ratnici su njime ispirali rane, a svi su ga pili kako bi što duže živeli.

Pročitajte još: Da li ste se nekada zapitali zašto se PINGVINI ne zalede? Ovo je ODGOVOR!

Medovini su se  pripisivala i afrodizijačka svojstva te su se novopečeni supružnici ohrabrivali da ga piju u što većim količinama, kako bi što pre dobili naslednike.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.