· · Komentari: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Spas od DEZODORANSA: Napravite domaći balzam protiv znojenja sa 4 SASTOJKA (RECEPT)

Zamenite sprejeve protiv znojenja preparatom na bazi prirode

1658939595_znojenje.jpg
Foto: Profimedia

Otrovne hemikalije koje su pronađene u dezodoransima protiv znojenja igraju veliku ulogu u nastanku karcinoma dojke, potvrdila je naučna studija iz 2016. godine pa su neke zemlje poput Švajcarske potpuno zabranile upotrebu ovih sredstava. Aluminijumske soli su aktivni sastojci koji se koriste u proizvodnji mnogih antiperspirantnih proizvoda na tržištu, koji pomažu u sprečavanju preteranog znojenja i uklanjanja mirisa tela. Toksična hemikalija deluje tako da se rastopi u znoju i blokira rad žlezda.

Pročitajte još: Lidija Vukićević LEPŠA NEGO IKAD: Da li biste je prepoznali? (FOTO)

Donosimo vam jedinstven recept za domaći preparat protiv znojenja koji ćete obožavati.

Domaći dezodorans sa tri sastojka

Pomešajte 4 supene kašike sode bikarbone i 4 supene kašike aru praha u maloj činiji. Umešajte u to 4 kašike kokosovog ulja dok se sve dobro ne poveže. Dodajte oko 20 kapi eteričnog ulja limuna, lavande ili ruzmarina ako želite. Izlijte smesu u željeni oblik.

Pročitajte još: Marija Šerifović otkrila detalje ljubavnog života: Pevačica iznenadila odgovorom

Kako čuvati i nanositi dezodoranse?

Pročitajte još: Marina Visković nije izneverila fanove: Pevačica nastupala sa povredom leđa, svi su mislili da je to deo stajlinga (FOTO)

Izlijte toplu smesu u mini silikonske kalupe za mafin. Kad se ohlade, pažljivo istisnite da fino iskoče. Držite na suvom i hladnijem mestu. Utrljavajte direktno u pazuh. Izlijte toplu smesu u u staru posudicu kupovnog antiperspiranta za lakše korišćenje. Izlijte toplu smesu u male, plitke limene kutijice i nanosite prstima. Rok trajanja je godinu dana, na tamnom i hladnijem mestu.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.