· · Komentari: 0
ANTIPESPIRANTI

Zamenite kancerogene DEZODORANSE prirodnim sredstvom protiv znojenja (RECEPT)

Zaboravite na industrijska sredstva protiv znojenja.

1654448132_deodorant-gdb5dbcffc_640.jpg
Foto: Pixabay

Otrovne hemikalije koje su pronađene u dezodoransima protiv znojenja igraju veliku ulogu u nastanku karcinoma dojke, potvrdila je naučna studija iz 2016. godine pa su neke zemlje poput Švajcarske potpuno zabranile upotrebu ovih sredstava. Aluminijumske soli su aktivni sastojci koji se koriste u proizvodnji mnogih antiperspirantnih proizvoda na tržištu, koji pomažu u sprečavanju preteranog znojenja i uklanjanja mirisa tela. Toksična hemikalija deluje tako da se rastopi u znoju i blokira rad žlezda.

Pročitajte još: Kako da održite svoje telo u formi u toku TRUDNOĆE: Jedite najobilniji obrok u vreme ručka

Hemikalije u dezodoransu smanjuju količina vlage koja je prisutna u koži. Istovremeno, takvo delovanje takođe podstiče nakupljanje tkiva u dojkama.Većina antiperspirantnih i dezodorantnih proizvoda sadrže ovu hemikaliju koja uzrokuje rak. 

Prirodna funkcija našeg organizma je da putem kože izbacuje toksine i štetne sastojke, a to se upravo događa kada se znojimo, zato se ovaj proces ne bi trebao veštačkim putem zaustavljati jer kasnije može doći do nepotrebnih komplikacija. Ono što je važno je da se smanje neprijatni mirisi...

Kako biste sprečili obimno znojenje i potrebu za hemijski opasnim dezodoransima, počnite od promena životnih navika jer pravilna ishrana i mnogo vode mogu smanjiti problem neprijatnog mirisa znoja. Prirodna funkcija našeg organizma je da putem kože izbacuje toksine i štetne sastojke, a to se upravo događa kada se znojimo, zato se ovaj proces ne bi trebao veštačkim putem zaustavljati jer kasnije može doći do nepotrebnih komplikacija. Ono što je važno je da se smanje neprijatni mirisi.

Domaći dezodorans sa shea maslacom

Pomešajte 2 kašike shea maslaca, 1 kašiku pčelinjeg voska i 2 kašike kokosovog ulje u staklenoj teglici od 500 mililitara zapremine. U mali lonac ili dublji toga sipajte malo vode, pa je zagrejte na laganoj vatri. Stavite ovu lagano poklopljenu teglicu u tu vruću vodu u loncu neka se ova 3 sastojka tope na laganoj vatri. Kada se rastope i povežu sklonite je sa vatre i dodajte 3 kašike sode bikarbone i 2 kašike aru praha. Pomešajte dobro, dodajte 20 kapi eteričnog ulja lavande, ruzmarina ili limuna i prelijte smesu u željenu posudu za čuvanje i upotrebu.

Pročitajte još: Samo održavanje bazena košta kao MANJI STAN U BEOGRADU: Zavirite u dom fudbalera Nemanje Matića i njegove supruge (FOTO)

Aru prah je beli prah bez ukusa, koji se koristi za zgušnjavanje, a sastoji se od skroba izvađenog iz različitih tropskih gomolja poput aroowroota biljke i manioke. Aru prah ima dva puta veću moć zgušnjavanja od pšeničnog brašna jer ne sadrži proteine i gluten. Za razliku od kukuruznog skroba, aru prah stvara savršenu gustoću i ne razgrađuje se u kombinaciji sa kiselim sastojcima. Aru prah je takođe otporan na smrzavanje. 

Pročitajte još:  Maša Terzić proslavila rođendan bez izabranika? Neposredno pred porođaj organizovala proslavu, a Zvezdan je izjavio ovo (FOTO)

Shea odnosno karite maslac zbog svog sastava nezamenjiv je u svakodnevnoj nezi kože. U poslednje vreme je popularan kao prirodna alternativa okluzivnim podlogama poput vazelina. Sadrži velike količine nezasićenih masnih kiselina, vitamine A i E, visok sadržaj proteina i minerala. Naročito je delotvoran kod regeneracije ćelija kože, za negu stare kože. Deluje protivupalno, pa pomaže kod dermatoloških stanja kakve su psorijaza, seboreja, ekcemi, atopijski dermatitis ili akne. Pomaže pri isceljivanju manjih rana, ogrebotina i opekotina. Shea maslac duboko prodire u kožu, regeneriše je, pa se može koristiti u prevenciji i tretmanu strija i ožiljaka. Posebno se primenjuje za prevenciju strija tokom trudnoće.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.