Oglas
· · Komentari: 0
NEGA

Stiže leto, POMOZITE svom LICU! Na ovih 5 stvari posebno obratite pažnju!

Dolaskom toplijeg vremena, potrebno je korigovati negu lica.

1621419889_tattoo-3619565_1920.jpg
foto: Piksabej
Oglas

Kožu lica treba negovati tokom cele godine, ali smenom godišnjih doba potrebno je promeniti i način nege. Iako je vitamin d zdrav, preterano izlaganje sunčevim zdracima neće popboljšati stvaranje ovog vitamina, već će izazvati druge posledice, koje na duže staze mogu biti opasne.

U želji da se što pre dobije preplanuli ten, prave se greške koje štetno deluju na kožu. Osim opekotina koje mogu da se zadobiju, usled preteranog izlaganja zračenju, lice i kapci otiču, pojavljuju se bore, pege i fleke. 

Pročitajte još: Kvasac briše bore bolje od botoksa! Napravite ove maske za lice i prirodnim putem zategnite kožu

Prvi korak kada je u pitanju nega lica tokom letnjeg perioda svakako je krema ili mleko za telo sa zaštitnim faktorom.

Foto: Piksabej

Treba napomenuti da zaštitu nije dovoljno namazati samo jednom na lice, i misliti da je time nega lica završena.

Posle nekog vremena, nivo zaštitnog faktora drastično pada, pa je potrebno nanositi zaštitne kreme na lice više puta dnevno, posebno nakon izlaska iz mora, bazena ili posle tuširanja.

Iako ga mnogi smatraju modnim detaljem, šešir je jako važan kada je nega lica u pitanju, jer tokom sunčanih dana obod šešira stvara nežnu senku koja dodatno štiti nežnu kožu lica.

Pored zaštite koju pruža, nošenje šešira je oduvek bilo šarmantno!

Foto: Piksabej

Treća stvar na koju treba obratiti pažnju je redovan piling kože, koji će otpušiti pore i ukloniti višak masnoće koja je pojačana tokom vrućina.

Takođe, mrtve ćelije kože koje se talože na površini lica čine da koža izgleda grubo i umorno, a ten neujednačen, i lice u ovakvom stanju usled izlaganja suncu neće potamneti ujednačeno.

Pročitajte još: Kako BELI LUK može da reši problem BUBULJICA Probajte najjednostavnije rešenje iz kuhinje

Pored ujednačenog tena, redovnim pilingom smanjuje se mogućnost pojave mitisera i akni.

Poženjno je da se za piling uvek koriste domaći sastojci poput kafe, jogurta, sode bikarbone, nakon čega će koža izgledati podmlađeno i blistavo.

Foto: Piksabej

Konzumiranje citrusa tokom leta je i te kako poželjno zbog vitmina c, kojeg limun, pomorandža i grejpfrut imaju u velikim količinama. Osim citruca, vitaminom c bogati su i paradajz, paprika i zeleno povrće.

Ovaj vitamin održava zdravlje kolagena u telu, koji je pravo vezivo kože, zato što čuva zdravlje i njenu čvrstinu.

Pročitajte još: Pet stvari koje NIKADA ne biste smeli da stavljate na lice

Poslednja, ali ne i manje važna stavka je hidratacija lica prirodnim maskama. Nakon sunčanja koža je izmučena, iako se to na prvi pogled ne primećuje, pa će joj prijati oporavak prirodnom maskom.

Sastojci maske treba da hlade, regenerišu i hidriraju. Kombinacije mogu biti brojne i zavise od namirnica koje imate u frižideru, kao i vašeg tipa kože.

Na primer, jogurt, krastavac, paradajz će baš prijati licu koje je bilo izloženo suncu.

                              Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas