· · Komentari: 0
voda

Ovo su znaci da nam je KOŽA DEHIDRIRANA: Proverite jednostavnim testom

Tokom leta se suočavamo sa visokim temepraturama koje usled neadekvatne nege kože i manjka vode mogu da ostave posledice, a dehidrirana koža je ono sa čime se mnogi suočavaju.

1624118257_beautiful-4701056_1280.jpg
Foto: Pixabay

Toplota smanjuje sadržaj vode u koži što dovodi do dehidriranosti. Važno je znati da ne moramo da imamo suvu kožu kako bismo došli do tog stanja. Tako možete da imate masnu kožu, a opet dehidriranu.

Pročitajte još: Moćni SOK OD KRASTAVCA: Napitak koji će vas rashladiti i osloboditi toksina! (RECEPT/VIDEO)

Simptomi dehidrirane kože

Svrab, tamni podočnjaci, udubljene oči i pojava finih linija su znaci dehidrirane kože.

Jednostavan test će vam pomoći da utvrdite da li imate dehidriranu kožu, a on podrazumeva nežno stezanje kože u predelu obraza. Koža koja se nabora ili se ne vrati nakon puštanja kože može biti znak dehidratacije kože.

Hidratacija

 Dehidrirana koža se lako leči promenom načina života. Najbolji način za lečenje dehidrirane kože je da počnete da pijete više vode dnevno. Drugi način za povećanje hidratacije je da u ishranu uključimo voće i povrće sa visokim sadržajem vode poput celera i lubenice.

Pročitajte još: Stižu KAJSIJE: Pojedite samo DVE voćke dnevno, i učinićete ČUDO za svoj organizam

Ostale stvari koje nam mogu pomoći u suzbijanju dehidrirane kože uključuju redovno vežbanje, spavanje i jedenje više biljne hrane.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.