· · Коментари: 0
вода

Ово су знаци да нам је КОЖА ДЕХИДРИРАНА: Проверите једноставним тестом

Током лета се суочавамо са високим темепратурама које услед неадекватне неге коже и мањка воде могу да оставе последице, а дехидрирана кожа је оно са чиме се многи суочавају.

1624118257_beautiful-4701056_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Топлота смањује садржај воде у кожи што доводи до дехидрираности. Важно је знати да не морамо да имамо суву кожу како бисмо дошли до тог стања. Тако можете да имате масну кожу, а опет дехидрирану.

Прочитајте још: Моћни СОК ОД КРАСТАВЦА: Напитак који ће вас расхладити и ослободити токсина! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Симптоми дехидриране коже

Свраб, тамни подочњаци, удубљене очи и појава финих линија су знаци дехидриране коже.

Једноставан тест ће вам помоћи да утврдите да ли имате дехидрирану кожу, а он подразумева нежно стезање коже у пределу образа. Кожа која се набора или се не врати након пуштања коже може бити знак дехидратације коже.

Хидратација

 Дехидрирана кожа се лако лечи променом начина живота. Најбољи начин за лечење дехидриране коже је да почнете да пијете више воде дневно. Други начин за повећање хидратације је да у исхрану укључимо воће и поврће са високим садржајем воде попут целера и лубенице.

Прочитајте још: Стижу КАЈСИЈЕ: Поједите само ДВЕ воћке дневно, и учинићете ЧУДО за свој организам

Остале ствари које нам могу помоћи у сузбијању дехидриране коже укључују редовно вежбање, спавање и једење више биљне хране.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.