Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Zašto je SIR dobar za telo? Ovo je 5 razloga da ga JEDETE SVAKO JUTRO

Sir je proizvod koji sadrži mnoge korisne hranljive materije kao što su proteini, masti, kalcijum, fosfor, vitamini A, D, B2 i B12, cink, selen i drugi

1681337180_1636542882_shutterstock_1984348250.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ako sir redovno jedete, imaće samo koristi, jer sir:

Pročitajte još: Trebalo bi da naučite da ĆUTITE O OVIH 5 STVARI - odmah će vam krenuti u životu

  • Obezbeđuje potrebnu količinu proteina: Sir je odličan izvor visokokvalitetnih proteina, važne komponente za izgradnju i popravku tkiva u telu.
  • Bogat kalcijumom: Sir sadrži značajnu količinu kalcijuma, koji je neophodan za zdrave kosti, zube, mišiće i nervni sistem.
  • Jača imuni sistem: Neke vrste sireva sadrže probiotike, koji mogu pomoći u jačanju imunološkog sistema, inhibiranju rasta štetnih bakterija i smanjenju upale.
  • Pomaže u poboljšanju varenja: Enzimi koji se nalaze u siru mogu pomoći u poboljšanju varenja, ubrzanju metabolizma i povećanju nutritivne vrednosti druge hrane.
  • Povećava sitost: Sir je zasitna hrana koja može pomoći u smanjenju apetita, smanjenju unosa hrane i povećanju sitosti.

Pročitajte još: Kraljica Leticija popularni jesenji materijal ponela i na majici: Savršen spoj uz klasične pantalone (FOTO)

Ali, uprkos brojnim zdravstvenim prednostima sira, vredi zapamtiti da on sadrži mnogo masti i kalorija, pa ga konzumiranje u velikim količinama može dovesti do debljanja i drugih zdravstvenih problema. Na primer, kod hipertenzije, bolje je izbegavati tvrde i stare sorte, jer sir sadrži dosta soli. Kao i kod svake hrane, važno je koristiti umerenost i jesti sir u razumnim količinama kao deo uravnotežene ishrane.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas