· · Komentari: 0
SAVETI

Želite da promenite SVOJ IZGLED, ali bez promene NAVIKA? Može! Poslušajte OVE SAVETE!

Hteli mi to ili ne, na prelazu godišnjih doba se mnogima rađa želja za nekim promenama u životu, kao što su osveženje sebe, a posebno tela.

1600508059_Depositphotos_9309370_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Ako vaš plan nije radikalna promena od uobičajenih brojeva na vagi, već samo nekoliko kilograma manje, sledite ovih 5 pravila koji će vas za par meseci približiti idealu.

Napravite jedan obrok, 100% koristan

Čak i mala manipulacija hranom može da napravi veliku razliku. Zapamtite da 80% uspeha u mršavljenju zavisi od vaše hrane, a ne od sporta, kako mnogi veruju. Vaš zadatak je da najmanje jedan obrok bude savršeno koristan za vaš organizam: zdrav, sa određenim brojem kalorija, ne brza hrana, pržena, slatka, skrobasta, a spisak se nastavlja.

Na primer, kao i većina, vi jedete tri puta dnevno, ne računajući grickalice. Najrazumnija promena će biti večera i, na primer, umesto krompira ili testenine sa crvenim mesom, jedite salatu od zeleniša i pečeno povrće, začinjeno maslinovim uljem i semenom bundeve. Međutim, i večera može biti predmet poboljšanja. Na primer, dodajte pečeno pileće belo meso, palentu ili pasulj - to zavisi od vaših želja i šta vam odgovara u kombinaciji: proteini i vlakna ili vlakna i ugljeni hidrati.

Pročitajte još: Dnevna ishrana sa 12 OBROKA sprečava ozbiljne bolesti i produžava život (SPISAK)

Foto: Depozit

 

Hodajte češće

U vreme ručka lagana šetnja do dalekog kafića, tokom razgovora sa majkom napravite nekoliko krugova oko stola, posle radnog vremena duga šetnja do tržnog centra... Dobro, suvišno je da kažemo da treba zaboraviti liftove. Hodanje neće zameniti kardio-trening, ali će mnogo pomoći. Malo opterećenje rasteraće krv kroz vene i ubrzati metabolizam.

Spavajte bez odeće

U ovoj tački se više radi o psihologiji nego o praksi. Najlakše je sakriti nedostatke velikom pidžamom ili donjim vešom koji steže. Na taj način skrivate nedostatke, čak i od sebe. Ova jednostavna praksa da spavate bez odeće je ništa narcisoidno, samo naučni pristup. Pogledajte se nagi u ogledalo uveče i to će vam pomoći da razumete svoje prednosti i mane, a onda ćete novi dan početi sa radom na sebi. Ili obrnuto, divićete se onome što imate.

Pročitajte još: Šalje li vam ih telo? Pet SIGNALA da se morate POKRENUTI pre nego što bude prekasno

Nemojte bacati ono što ne pojedete

Na primer, u restoranu ste pojeli samo polovinu obroka, a polovina je još ostala na tanjiru. Pitajte konobara da vam zapakuje ostatak i ponesite ga sa sobom. Prvo, to vas oslobađa od bolnih misli kao što su: "Platio sam za to, pa ću pojesti sve. Drugo, to pomaže da se izbegne prejedanje. Da li želite da jedete više? Ne patite, pojedite pola, a drugi deo ponesite sa sobom. Treće, vi već imate spreman obrok (večeru, doručak), koji samo treba da se zagreje.

Foto: Piksabej

Stop težini

Težina ima naviku variranja. Pili ste puno vode tokom dana i jeli dobro na rođendanu svog prijatelja? Dva kilograma viška. Ceo dan ste spavali ili promašili ručak? Kilogram minus. Sve ovo može biti za jedan dan. Težina uvek ne odražava stvarnu sliku i zavisi od niza parametara. Ako ipak želite da nekako proslavite svoj napredak, glavna stvar je da stanete na vagu ujutru pre doručka.

Pročitajte još: Ove jeseni ne smete da preskočie NAR! Ovo je NAJLEKOVITIJE voće, a evo za šta je sve dobro

Pokušajte da primenjujete ove jednostavne savete par meseci. Videćete neverovatne rezultate, a ne morate da menjate svoje stare navike.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.