Oglas
· · Komentari: 0

SPAVAJTE GOLI ZA DOBRO ZDRAVLJE! Iznenađujuće zdravstvene koristi od odlaska u krevet bez pidžame

Spavanje bez odeće možda nije prva stvar o kojoj razmišljate kada je u pitanju poboljšanje vašeg zdravlja, ali postoje neke prednosti koje bi mogle biti previše dobre da biste ih zanemarili. Pošto je ovaj način spavanja lako isprobati, možda je vreme da se skinete i odspavate

1651240861_bed-g078e72b3c_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ako već ne spavate goli, možda je vreme da pokušate. Ovaj članak će objasniti kako vam spavanje "kao od majke rođeni" može pomoći da se bolje odmorite, smanjite stres, pa čak i da izgubite težinu.

Brže ćete zaspati

Kada nemate odeću koja vas greje, temperatura kože će se brže spustiti i signalizirati telu da je vreme za odmor. Stručnjaci ističu da temperatura ima veliki uticaj na kvalitet sna, te da ukoliko se koža previše zagreje i počnete da se znojite, to će vam otežati da zaspite i da se naspavate.
Dobro je za mentalno zdravlje

Pročitajte još: Svi smo ponekad zaspali sa slušalicama u ušima: Evo zbog čega je to OPASNO po naše zdravlje

Stručnjaci su utvrdili da postoji veza između manjka sna i depresije, a ako se ne naspavate dovoljno, bićete i pod stresom i anksiozniji. Ukoliko, kao što tvrde naučnici, skidanje pidžame pomaže da zaspite brže i spavate bolje, to će imati dobar uticaj i na vaše mentalno zdravlje.

Ubrzava metabolizam

Postoje dve vrste masti u organizmu – bela i braon. Bela mast je ona koja se taloži kada se prejedamo, pa se višak kalorija "lepi" za butine, stomak i kukove. Braon mast pomaže u razlaganju šećera i bele masti kako bi se proizvela energija i telu obezbedila toplota. Niža temperatura tj. spavanje bez odeće podstiče proizvodnju braon masti, te će u tom smislu ubrzati metabolizam.
Dobro je za reproduktivno zdravlje

Naučnici su utvrdili da muškarci koji nose široke bokserice imaju 25 odsto veću koncentraciju spermatozoida, kao i 17 odsto više spermatozoida nego oni koji nose uske gaće. Oni veruju da donji veš zagreva muške genitalije, na taj način loše utičući na spermatozoide. Dakle, šire bokserice ili još bolje, spavanje bez njih, može da poboljša plodnost kod muškaraca.

Pročitajte još: PERUTANJE, TAMNE FLEKE ILI DEPIGMENTACIJA? Otkrijte “švajcarsku tajnu” zdrave kože

Slično je i sa ženama, kod kojih nošenje uskih gaćica povećava rizik od vaginalnih infekcija, pošto se bakterije brže razvijaju u toplom i vlažnom okruženju. Time što ćete spavati bez odeće i gaćica omogući ćete vagini da diše i smanjićete rizik od invekcija.

Zavolećete svoje telo

Jedna novinarka koja je probala da spava gola, tvrdi da joj je pogled na sopstveno telo bez odeće pre spavanja pomogao da ima više samopouzdanja i da počne da primećuje stvari koje joj se dopadaju na svom telu. Ona je istakla da bez obzira na to što smo goli i dok se kupamo, ne obraćamo pažnju na detalje na svom telu, ali joj je pogled na sebe svako veče pomogao da se konačno oseća dobro u svojoj koži.

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas