Oglas
· · Komentari: 0
ISTRAŽIVANJA

Ako imate veliki stomak, to je znak da vam nedostaje jedan VITAMIN

Mnogima višak na stomaku predstavlja glavobolju, a on je veoma često znak problema sa srcem.

1603276982_stomak.jpg
Foto: depositphotos
Oglas

Međutim, salo u predelu stomaka je takođe i obeležje manjka jednog od vitamina neophodnih za dobro zdravlje.

Pročitajte još: Znakovi koji ukazuju na nedostatak magnezijuma u organizmu

Istraživanje Univerziteta u Amsterdamu dokazalo je da osobe s viškom kilograma i prevelikom količinom masnog tkiva na stomaku imaju manjak vitamina D. Još nije jasno da li nedostatak tog vitamina dovodi do gojenja ili debljina smanjuje njegov nivo.

 Neki stručnjaci čak tvrde da je vitamin D jeftina alternativa lekovima koji se inače koriste za bolesti srca

Ranija istraživanja dokazala du da vitamin D smanjuje rizik od pojave bolesti kao što su artritis, astma i dijabetes tipa 1. Koliko je vitamin D, poznat i kao vitamin sunca, važan za zdravlje govori i činjenica da ovaj dragoceni vitamin može da spreči, pa čak i da popravi štetu na srcu uzrokovanu dijabetesom i visokim krvnim pritiskom. 

                                          Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas