Oglas
· · Komentari: 0
DELOTVORNO

Nikad ne biste pogodili: Ovo je NAJSNAŽNIJI PRIRODNI AFRODIZIJAK

Koristili su ga stari Grci i Rimljani.

1607948359_Depositphotos_125615614_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Lekoviti su svi delovi celera, bez obzira koristimo li koren ili zeleni, nadzemni deo tj. listove.

Prema starim zapisima koristili su ga stari Grci i Rimljani, a opisuju ga i preporučuju kao vrlo lekovitu biljku. Kao divlja samonikla biljka poznat je od davnina. Nađen je u grobnicama faraona, a opevao ga je i Homer u Ilijadi.

Grcima je napre bio simbol veselja. Lekovito delovanje soka od korena i lista kao i sveži koren i list koriste se u lečenju bolesti živaca i psihe, pogotovo ako je bolest nastala kao posledica stresa.

Pročitajte još: Razmišljali ste da prestanete da pijete kafu? Ovo mogu biti posledice

Nadalje, celer ima dobro delovanje kod bolesti bubrega, bolesti jetre, naročito masne jetre, odličan je za poboljšanje cirkulacije kao i bolesti žuči kod slabog izlučivanja žuči. Koristi se za lečenje kožnih bolesti, astme, kod poteškoća s mokrenjem, povišenog krvnog pritiska, groznice, očnih bolesti i bolesti grla i creva. Reguliše menstruaciju, pomaže u dijetama, naročito kod poremećaja metabolizma.

Jednom rečju, celer ima magičnu moć.

Foto: Depozita

Ali, ono što možda najviše intrigira, njegova su afrodizijačka svojstva. Postoje čak u narodu i brojne uzrečice: ''Kad bi žena znala šta celer znači muškarcu, išla bi ga tražiti po celom svetu'' ili ''Kad bi muškarac znao za celerovo delovanje, zasadio bi njime celu baštu''.

Pročitajte još: Evo zbog čega vam se spava nakon obroka

Afrodizijačko delovanje celera koristi se kod svih problema polne nemoći kod muškaraca, pogotovo ako su izazvani strahom od seksualnog odnosa. Stoga, preporučuje se upotreba celera u salatama, supama, kuvanjima, soku i čaju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas