Oglas
· · Komentari: 0

Da li su problemi sa erekcijom rešivi?

Širom sveta se pripadnici jačeg pola različite dobi bore sa jednom istom poteškoćom

1685104800_shutterstock_1585305010-disfunkcija.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Slobodno se može reći da su problemi sa erekcijom i te kako prisutni među muškarcima različite dobi, a oni u velikoj meri mogu negativno da se odraze na njihovo emotivno stanje, ali i fizičko.

Osnovni način za rešavanje ovog, ni malo jednostavnog problema vezan je za samopouzdanje i njegovo povećanje uz pomoć različitih tehnika.

Zašto se javljaju problemi sa erekcijom?

Nije moguće dati jedinstven i uopšten odgovor na pitanje zbog čega se javljaju problemi sa erekcijom, jer je svako slučaj za sebe. Uzroci u osnovi mogu biti fizičke i psihičke prirode.

Kada su u pitanju fizički uzroci zbog kojih se javljaju problemi sa erekcijom, obično se misli na srčana oboljenja, zatim na oboljenja kao što su dijabetes ili poremećaji cirkulacije.

Psihološki uzroci koji mogu da dovedu do ovakvih poteškoća najčešće se odnose na pojačanu izloženost stresu, ali i na depresiju i generalno osećaj nezadovoljstva. Baš zato jeste važno jačati samopouzdanje dok do takvih situacija ne dođe.

Kako se rešavaju problemi sa erekcijom?

Čak i ako je neko, ko se prvi put suočava sa ovim problemom, mislio da može da poveća seksualnu intimnost sa partnerkom ukoliko odabere neke od rekvizita koje nudi sexyshop, naravno sve u skladu sa prethodnim dogovorom sa partnerkom, lako se može desiti da taj problem zapravo ne bude rešen ili da bude gurnut pod tepih što bi se reklo.

U osnovi, problemi sa erekcijom su, slobodno se može reći donekle uobičajeni, posebno u određenim godinama i najbitnije je najpre ih detektovati. Podrazumeva se da bi bilo idealno u celokupan postupak da bude uključena i partnerka, te da par zajedno zatraži mišljenje stručnjaka.

Isključivo u zavisnosti od toga koji su razlozi doveli do takvih problema zavisiće i postupak njihove sanacije.

Šta su rešenja?

Na prvom mestu muškarac mora jačati samopouzdanje, u to nema nikakve sumnje. Posebno ukoliko su problemi sa erekcijom nastali zbog psiholoških poteškoća sa kojima se osoba u datom momentu suočava. Možda će neko posegnuti za rekvizitima koje nudi gotovo svaki sexyshop, nadajući se da će uz njihovu pomoć da uspe maksimalno da zadovolji svoju partnerku. Međutim, to je samo zataškavanje problema, a ne njihovo rešavanje i tako treba sve to i posmatrati.

Dakle, nakon što muškarac shvati zbog čega su se javili problemi sa erekcijom, te nastoji da svoje samopouzdanje podigne na viši nivo, neophodno je i da o tome razgovara sa svojom partnerkom. Vrlo je važno da oboje budu svesni da ovakvi problemi mogu biti prolazni, te da će ih samo zajedničkim snagama rešiti. Podrazumeva se da je neophodno iskreno razgovarati o tome i naravno zatražiti pomoć stručnjaka. U skladu sa time koji su razlozi doveli do pojave ovakvih problema, zavisiće i preporuka stručnjaka o tome kako mogu biti rešeni problemi sa erekcijom.

U određenim životnim periodima oni se javljaju sasvim prirodno i očekivano, a ponekad prođu i bez ikakvih tretmana. Ipak, mnogo češće se događa da oni traju i da je potrebno zatražiti najpre pomoć stručnjaka, a nakon iskrenog razgovora sa partnerkom. Razumevanje je ključno i želja da pomogne svom bračnom ili životnom partneru. Samo zajedničkim snagama problemi sa erekcijom mogu da budu otklonjeni, ali treba imati na umu i to da koliko god samopouzdanje bilo na visokom nivou, uvek se mogu ponovo desiti. Na svu sreću, muškarci koji se suočavaju sa ovim poteškoćama vremenom nauče i kako da ih rešavaju.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas