Oglas
· · Komentari: 0

Šta je "pravilo tri meseca"? U vezama presudno za budućnost

Bez obzira koliko imali sreće u ljubavi i sa pronalaskom partnera, složićete se da je upoznavanje teško

1676631520_shutterstock_573174106.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Sigurno ste se nekad pitali kada možete, a kada ipak ne bi trebalo da pošaljete novu poruku, izlazak je zbunjujući, komplikovan, a ponekad čak i izaziva anksioznost.

Postoji neobično nepisano pravilo, „pravilo od tri meseca“, kojim se mnogi vode prilikom odluke da li će ostati sa nekom osobom u vezi.

Na prvom sastanku lako je zamisliti da ćemo se osvrnuti na ovo veče za deset godina i setiti se kada smo se sreli. U stvarnosti, međutim, znamo da se većina prvih sastanaka ne završi slavno i da se možda više nikada ne sretnemo sa tom osobom. Ali svakako, ovo ne znači da treba da odustanemo.

Na početku vete većina je u „fazi medenog meseca“. Uzbuđeni smo zbog novog partnera, a u isto vreme, ne poznajemo ga dobro. Za tri meseca, imaćemo bolju predstavu o tome sa kim izlazimo. Smatra se da se posle tri meseca vi i vaš partner bolje poznajete. Kao rezultat toga, skloniji ste da smanjite gard, izrazite svoje emocije i budite iskreni o važnim pitanjima.

Prema rečima trenera za zabavljanje Ane Morgenstern, „tri meseca u vezi je obično kada ili podignete vezu na sledeći nivo i postanete ozbiljniji, ili odlučite da ljubav neće rasti i prekinete sve veze".

Vi i vaš partner bi trebalo da budete prijatni da razgovarate o zajedničkim planovima za budućnost, kao i o vašim potrebama i osećanjima. Takođe bi trebalo da budete sigurni da u ovom trenutku vas dvoje želite da provodite vreme jedno sa drugim i da se uključite u druge aspekte života jedno drugog.
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas