· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO

Zaustavljaju se i mirišu CVEĆE: Ove stvari će psa učiniti srećnijim

Nema lepšeg osećaja nego kada otvorimo ulazna vrata i vidimo psa kako nas uzbuđeno čeka.

1612095199_Depositphotos_45042665_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Zato je najmanje što možemo učiniti za njih da se potrudimo da žive udobno, srećnije. I nije potrebno mnogo da im se život poboljša i učini boljim

1. Istraživanje sveta oko sebe

Ponekad, kada izvodimo pse u šetnju, često zaboravimo da postoji svet oko nas koji su oni znatiželjni da istraže. Koliko su znatiželjni obično možete reći po stalnoj aktivnosti nosa prateći sve mirise oko sebe.

Pročitajte još: Svi volimo ovo voće, ali da li psi smeju da ga jedu?

Neka psi mirišu cveće

Zato je lepo jednom i malo zastati i pustiti ih da njuškaju svoju okolinu. Psi se oslanjaju na svoje visoko osetljive noseve, pa je dobro pustiti ih da svako malo zadovolje svoju radoznalost. Obavezno obratite pažnju na to što njuškaju ili prate jer nikad ne znate u šta će zabiti nos.

2. Nahranite ih dobro

Bez obzira na to koji način prehrane ili hranu odabrali za njih, treba da budete sigurni da je to najbolje za njih. Ako niste sigurni kakvu hranu vaš pas treba da jede, onda biste trebali da istražite njihovu rasu. Uvek se konsultujte sa njihovim veterinarom ako vam je potrebna pomoć pri donošenju takvih odluka.

Pročitajte još: Ova panda je uradila nešto NEVEROVATNO i svima izazvala osmeh na licu (VIDEO)

3. Čist pas je srećn pas

Ako bi vaš pas mogao da napravi listu svojih najmanje omiljenih stvari za obavljanje, sređivanje bi moglo biti na vrhu. I mada postoje neki mladunci kojima to možda nimalo ne smeta, većina se ne uzbuđuje preterano kada vidi timaritelje. Ali čak i s tim na umu, nega je više od održavanja higijene - ona ​​takođe doprinosi njihovom ukupnom zdravlju.

4. Vežbajte, vežbajte, vežbajte!

Psi vole da budu aktivni onoliko koliko vole svoj san. Dok ste vi na poslu, on će spavati, te imaju puno energije pred kraj dana.  Ako ste u mogućnosti, 30 minuta na otvorenom je dovoljna dnevna doza vežbe za vašeg psa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.