Oglas
· · Komentari: 0

Kako se pravilno koristi KOREKTOR? Ove greške dodaju godine

Korektor može da učini mnogo ako znamo kako pravilno da ga koristimo

1682769986_shutterstock_1005966790.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Mnogo žena ne koristi korektor za podočnjake, a trebalo bi, kažu stručnjaci za šminku. Čak i ako nemate stalno tamnije kolutove ispod očiju, korektor treba da imate u neseseru bar za one dane kad ste umorniji nego inače.

Takođe, korektor dobro dođe da prekrijete staračke fleke, pigmentacije i crvenilo koje vam se, eventualno, pojavilo na licu. Zahvaljujući gustini, on će mnogo bolje "izbrisati" sve ove nesavršenosti nego puder.

Moda nalaže i da se malo jače naglase jagodice, pa korektor možete da koristite i umesto hajlajtera - dovoljno je nekoliko tačkica koje ćete pažljivo izblendati. Pored jagodica, možete ga naneti i na samu sredinu nosa, kao i na "Kupidonov luk" - iznad samog središta gornje usne.

Kad je reč o primarnoj funkciji korektora - za podočnjake, tajna njegove primene je u količini i mestu nanošenja. Kod prvog, ne smete preterati, jer će se sav višak brzo skupiti u boricama.

Što se tiče samog mesta, najbolje je da počnete kod unutrašnjeg dela oka, a samo malu količinu razmažete blagim tapkanjem vrhom domalog prsta, sve do spoljašnjeg. I ne samo to! Mnogim ženama uopšte nije potrebno da mažu korektor na spoljašnji ugao podočnjaka.

Najtamnija je  koža obično na unutrašnjem, a dodatno treba obratiti pažnju na unutrašnju stranu korena nosa. Tu često ostane taman deo, a komotno se može staviti korektor, jer bora gotovo da i nema, čak ni u poznijim godinama.

Konačno, korektor treba uvek setovati. Za to koristite najfiniji puder, možete i bezbojan, a isprobajte da li vam više odgovara četkica, sunđer ili jastučić iz pudrijere.

Nemojte se odmah obeshrabriti ako korektor "iz prve" ne izgleda kako ste zamislili. Potrebno je malo vežbe, kao i potraga za odgovarajućim proizvodom za vaš kvalitet kože. Ali kad ga jednom pronađete, biće to "ljubav" za ceo život.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas