· · Komentari: 0
MASAŽA

Za savršenu kosu i kožu napravite masku od šargarepe

Povrće je uvek dobro za njegu kože i kose, iznutra i vani. Među njima prednjače šargarepe. Sa sasvim jednostavnim maskama možete se rešiti akni, poboljšati kožu i vratiti kosi zdrav izgled.

1615549068_carrots-2387394_1280.jpg
Foto: Pixabay

Šargarepa je puna prirodnih antioksidanata, koji usporavaju procese starenja organizma i dobre su za negu oštećene kože. Pijte sok od šargarepe i cvekle i tretirajte lice potpuno prirodnim maskama. Ukoliko ukažete poverenje prirodi i budete uporni bićete zaista iznenađeni rezultatima.

Pročitajte još: Sipala je SODU bikarbonu u VRELU VODU, namazala ispod nosa i ujutru se probudla BEZ DLAČICA

Tinejdžerske akne

Sa svežim ceđenim sokom šargarepe možete da pobedite tinejdžerske akne. Narendajte 1 očišćenu šargarepu i rukama iscedite sok. Zavežite kosu u rep i omotajte traku ili peškir oko glave (da vam sok ne bi kapao na kosu). Nanosite ga prstima i ostavite da deluje 20-tak minuta. Posle operite kožu toplom vodom. Lice će vam možda biti malo narandžasto. Možete ga oprati više puta ili staviti topli peškir na lice i držati ga 5 minuta i nakon toga obrisati.

Hidratacija i oštećenja kože

Maska od šargarepe
Da biste imali čvršću kožu, koja odiše zdravim sjajem probajte sa ovom maskom. Skuvajte šargarepe i izmiksajte ih, dodajte par kapi čistog limunovog soka, 1 kašičicu meda i par kapi maslinovog ulja. Nanesite smesu na lice i vrat, ostavite da deluje 20 minuta i operite mlakom vodom.

Da biste hidrirali kožu i učinili je mekom napravite masku od šargarepe i nanosite je na lice par puta neđeljno. Treba vam: 2 do 3 sveže šargarepe (narendane), po jedna kašičica sirovog mleka, meda i maslinovog ulja. Sve sastojke pomešajte i nanesite na čisto lice. Ostavite da deluje 15 do 20 minuta, pa operite.

Pročitajte još: Uz pomoć jednostavnog TRIKA britanskog stiliste saznajte: Da li vam bolje stoji duga ili kratka kosa? (FOTO)

Oštećenja na koži nastala spoljašnjim uticajima ili preteranim izlaganjem suncu možete ublažiti, takođe, šargarepom. Napravite tonik za lice od jednakih delova svežeg soka šargarepe i ružine vodice. Držite ga u sprej boci i nanosite svakodnevno.

Za kosu

Skuvajte par šargarepa, izmiksajte ih, dodajte malo jogurta i 1 umućeno jaje. Smesu nanesite na kosu, ostavite da deluje sat vremena i operite dobro mlakom vodom.

Pročitajte još: Ako nemate novca za novu garderobu poslušajte savet Viktorije Bekam, a dovoljna je bela košulja

Zdravi sok

Mnogi dermatolozi preporučuju redovnu konzumaciju svežeg soka od šargarepe, jer kosi i koži daje mekoću iznutra, hidrira i čini je mlađom. Ukoliko ga budete konzumirali redovno promenu ćete brzo primetiti. Takođe, na ovaj način pojačano štitite kožu od sunčevih zraka i eventualnih opekotina.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.