Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

Zbog čega treba izbegavati ČEŠLJANJE MOKRE KOSE?

Iako mnogi češljaju kosu dok je mokra, ova navika ipak nije dobra.

1630589707_kosa.png
foto: Printskrin/Jutjub/Evelin's ASMR
Oglas

Češljanje kose je nešto u čemu može da se uživa, posebno ako je kosa razmršena. Takođe, temenu glave zupci četke prijaju jer masiraju skalp, i poboljšavaju cirkulaciju.

Mnogi odmah nakon pranja češljaju mokru kosu, kako bi je razmrsili pre sušenja. Međutim, ova navika nije dobra, posebno ako imate ravnu kosu.

Pročitajte još: AKNE, MIGRENA, HERPES, PERUT su samo neki od razloga zbog kojih NE TREBA DA SPAVATE SA MOKROM KOSOM

Kosa je sklonija oštećenjima kada je mokra, pa je tada veća verovatnoća da će se lomiti, posebno ako pokušavate da je razmrsite.

Za one koji imaju ravnu kosu, češljanjem mokre kose vlasi se isušuju i oštećuju, iz razloga što su mokre vlasi osetljivije. Kada rastežemo mokru vlas, ona se izdužuje, rastegljuje i na kraju puca.

Najbolje je da skroz mokru kosu češljate češljem sa širim zupcima, ili sačekajte da se osuši. Ako baš ne možete da se odreknete ove navike, odložite češljanje na desetak minuta.

S druge strane, oni koji imaju lokne ili talasastu kosu, trebalo bi da je češljaju dok je mokra jer suva kovrdžava kosa ne može da se bezbolno i uspešno raščešlja. Ipak, i ovde treba biti obazriv, pa se pre češljanja savetuje da se na kosu nanese malo spreja ili balzama za raščešljavanje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas