· · Komentari: 0
kuća

Četiri saveta do opuštajućeg doma bez stresa

Osećate se više stresno nego opušteno u kući?

1626854295_home-1622401_1280.jpg
Foto: Pixabay

Vreme je da promenite nekoliko sitnica. Stručnjaci za uređenje doma sugerišu da je ukoliko izmenimo nekoliko jednostavnih stvari možemo da dobijemo veseliji i opušteniji dom.

Biljke u kući

Mnoge uobičajene sobne biljke zapravo su naučno dokazani pojačivači raspoloženja. Na primer, bosiljak u saksiji sadrži organsko jedinjenje zvano linalol za koje je dokazano da smanjuje aktivnost stotina gena koji obično prekomerno upravljaju tokom stresnih situacija.

Pročitajte još: Genijalno rešenje za MALE RADNE SOBE: Pretvorite uzak plakar u RADNI KUTAK (FOTO)

Plava boja

Plava boja je u nekoliko studija povezana sa smanjenjem stresa, smanjenim pulsom, pa čak i povećanjem kvaliteta spavanja. Možete da počnete od malih stvari, kao što su jastuci.

Prirodna svetlost

Savetuje se da enterijer bude što više svetao. Redovno čistite staklene površine i ogledala.

Pročitajte još: Biljke u spavaćoj sobi? Šest načina za miran san

Feng shui

Drevna kineska disciplina savetuje da držimo zatvorena vrata kupatila, uredan trpezarijski sto i da pomerimo krevet van okvira vrata.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.