· · Komentari: 0
NOVOGODIŠNJA DEKORACIJA

FENG SHUI PRAVILO koje valja ispoštovati: Do OVOG DATUMA treba RASKITITI JELKU

Praznici su prošli, a vi još niste odložili novogodišnju dekoraciju? Požurite, postoje brojni razlozi da to uradite što pre.

1642151200_christmas-tree-gbc42a15e3_1280.jpg
Foto: Piksabej

Iako se u mnogim kućama novogodišnja dekoracija i jelka ukolne tek u februaru, prema feng shui načelima to nije dobro, a postoje i praktični razlozi.

Naime, neki jelku okite krajem novembra, ili početkom decembra, i ostave je tako skoro dva meseca, što je sasvim dovoljno vremena da se nakupi dosta prašine po ukrasima, koju nije lako očistiti.

Pročitajte još: Jednostavan trik uz pomoć kojeg ne otpadaju IGLICE: Kako da vam PRIRODNA JELKA ostane sveža i posle BOŽIĆA?

Prema nepisanom pravilu, 12 dana posle Božića, odnosno do 18. januara, sve novogodišnje ukrase treba ukloniti.

Prema feng shuiju, sve što je "obavilo" svoj posao, treba ukloniti iz kuće. Takav je slučaj i sa novogodišnjom dekoracijom. Ona pripada novogodišnjim praznicima, koji su sada već uveliko prošli.

Ukoliko ih ne uklonite, mentalno ostajete u prošlosti. Treba razmišljati o budućnosti, o vremenu koje dolazi, a to je proleće.

Radujte se dekoraciji doma u martu - nabavite lukovice koje su nikle, one donose optimizam, a umesto novogodišnjih lampica, kupite neke drugih oblika, poput kineskih lampiona, koje podižu optimizam.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.