Oglas
· · Komentari: 0
enterijer

Kako urediti spavaću sobu za brži i lepši san? Tepih odmah do kreveta

Nekada spavaća soba može negativno da deluje na spavanje i nemogućnost za zaspimo brzo.

1627470869_Depositphotos_476397324_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

San je važan za zdravlje organizma, a time ćemo dobiti i funkcionalan dan. Znamo nekoliko stvari koje treba da ispoštujemo: ograničimo vreme gledanja u ekran i prekočimo kofein, ali da li je to dovoljno? Nekada spavaća soba može negativno da deluje na spavanje i nemogućnost za zaspimo brzo.

Saveti za prijatniji i lakši san

Noćni stočić

Prenatrapni stočići pored kreveta potsećaju nas na obaveze i brige. Zato je najbolje da predmete na njima ograničlmo. Dovoljni su knjiga, lapma, budnilnik i eventualno neka footgafija.

Pročitajte još: ČETIRI KOMADA NAMEŠTAJA za koje dizajneri enterijera kažu da nikada NEĆE IZAĆI IZ MODE

Postavljanje kreveta

Postavljanje kreveta uza zid gde imamo jasan pogled na vrata i ukoliko je moguće prozor može da učini da se osećamo sigurnije itime ublaži brige. Feng shui ističe da se izbegava postavljanje kreveta uz prozor.

Udaljite telefon

Najbolje je da zvuk na telefonu bude isključen prilikom odlaska na spavanje.

Pročitajte još: Šta boja vrata govori o vama? Mnogo toga!

Zavese

Što je spavaća soba tamnija lakše ćemo moći da zaspimo i imaćemo bolji kvalitet spavanja. Izlaganje svetlosti, čak i ako je prigušeno, može da ometa lučenje hormona melatonina koji izaziva spavanje.

Tepih

Savetuje se da oko zone kreveta imamo mekani tepih. Prosotru daje prijatan osećaj i povećava udobnost kada ustanemo.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas