Oglas
· · Komentari: 1
DIZAJN ENTERIJERA

Probajte najnoviji stil uređenja zidova - Nova generacija TAPETA je stigla i kod nas!

Godine 1864. ih je izumeo apotekar Hugo Erfurt (1834-1992) pod nazivom Vudčip (eng. woodchip).

1634725125_vliesrauhfaser_romantic_slider.jpg
FOTO: Roma company
Oglas

Raufaza tapete su tapete sa neujednačenom, grubom teksturom, na podlozi od papira ili fliša, sa pre-pigmentisanim slojem na površini, koji omogućuje višestruko bojenje same tapete. Prva namena raufaza tapeta je bila u dekoraciji izloga. Prva eksterna upotreba ovih tapeta se beleži u Bauhausu, školi za Arhitekturu i Dizajn enterijera, 20-ih godina 19. veka, kada poznati pripadnici ovog pokreta počinju da koriste raufaze kao osnovno sredstvo za završnu obradu zidova u enterijerima. Taj trend, uslovljen prevashodno funkcionalnošću, nastavio se skoro tokom čitavog 19.veka. Raufaza tapete su nekad bile neizostavni začin u svakom luksuznijem enterijeru.

Hugo Erfurt, je osnivač kompanije Erfurt, osnovao je 1827. godine, koja je sada najveći svetski proizvođač raufaza tapeta. Statistika kaže da su ove tapete najčešće korišćena završna zidna obrada u Nemačkoj. 

Foto: Roma company

Raufaza tapete se danas sastoje od tri sloja papira, između kojih su inkomporirana drvna vlakna, stvarajući tako trodimenzionalnu, reljefastu teksturu. U zavisnosti on granulacije drvenih vlakana, može se postići gruba, srednja i glatka tekstura. Najveća prednost ovih tapeta je što se mogu bojiti višestruko, bez bojazni da li će boja na površini ostati postojana. Raufaza tapete proizvođača Erfurt su i protivpožarno atestirane, poznato je njihovo svojstvo prekrivanja pukotina i nesavršenosti na zidu, a nedostatak PVC-a, plastifikatora i rastvarača koji se inače koriste u proizvodnji tapeta, čine ove tapete pogodnim za sve ljude koji pate od alergija.

Foto: Roma company

Što se estetike tiče, retko šta se može uporediti sa jednostavnošću u kombinaciji sa istaknutom teksturom koje ove tapete nose. Mogućnost bojenja, ovim tapetama donosi glavnu prednost u smislu raznovrsnosti izbora.

Erfrut Raufaser tapete, možete naći u maloprodajnim objektima Roma company.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas