· · Komentari: 0

Ovaj program može TRAJNO uništiti vašu VEŠ MAŠINU! Produžite joj životni vek

Majstori tvrde da korišćenje programa za brzo pranje u kombinaciji sa određenim vešom može trajno oštetiti vašu mašinu ili joj skratiti životni vek

1649097014_washing-machine-gb9ecb977d_640.jpg
Foto: Piksabej

Skoro sve mašine imaju program za brzo pranje. Koliko god nam on može pomoći u nekim situacijama, toliko može biti vrlo štetan za vašu veš mašinu. 

Pročitajte još: Trik koji će vas oduševiti: Evo kako da se MRLJA na garderobi pomoću jedne namirnice koju sigurno imate u KUHINJI

Imate prenatrpan veš na gomili, niste stigli da operete ništa ove nedelje i sada želite na kratkom pranju da operete dve-tri korpe. To je sasvim u redu, ali trudite se da program za brzo pranje upotrebljavate na ispravan način. Nepravilna upotrebna ovog programa može da donese više štete nego koristi i da dovede do bržeg propadanja mašine.

Naime, kada perete stvari na brzom programu, izbegavajte da punite mašinu do kraja sa odećom, da stavljate kabaste stvari ili da perete peškire i bade mantile. Odnosno, sve što može biti izuzetno teško kada se pokvasi treba izbegavati pri upotrebi brzog programa. 

Razlog za to je jednostavan. Kada je mašina na brzom pranju, ona radi veoma brzo, a težina stvari opterećuje bubanj. Bubanj tada počinje da se trese i može doći do različitih kvarova vaše mašine. Preporučuje se da pri upotrebi ovog programa koristite samo lagane stvari i da ne pretrpavate vašu mašinu. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.