Oglas
· · Komentari: 0
ČIST DOM

Saveti za čišćenje i negu dušeka: PREPARAT koji će vam vrati svežinu u SPAVAĆU SOBU

Čišćenje i nega vašeg dušeka je preduslov za zdrav i kvalitetan san.

1668942719_eecce30aceb1489bd7bfc06f27cae28d68c79d0e.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Uz pravilnu negu, možete produžiti životni vek svog dušeka, a odmor na čistom i svežem krevetu je jedna od najugodnijih stvari na svetu. Stručnjaci preporučuju čišćenje dušeka svakih 3-6 meseci. Važno je očistiti dušek od znoja, mrtvih ćelija kože, čestica prašine i parazita koji tamo žive.

Pročitajte još: Oslobodite prostor u ORMARU za zimsku odeću uz par jednostavnih TRIKOVA

Počnite sa usisivačem

Preporučuje se da se dušek temeljno usisava svaka 3 meseca. Naravno, za pravilno čišćenje potrebno je koristiti dovoljno snažan usisivač i odgovarajuću mlaznicu, odnosno usisati ne samo dušek, već i krevet. Provedite dovoljno vremena u čišćenju, obraćajući posebnu pažnju na ivice dušeka, jer se tu skuplja većina prašine.

Oslobodite se loših mirisa

Ako smrdite loše u spavaćoj sobi, proverite da li na vašem dušeku ima mrlja. Kombinacija masti, znoja i prljavštine može biti izuzetno neprijatna za naše čulo mirisa. Ako želite da se oslobodite mirisa koje ove mrlje ispuštaju, prvo što treba da uradite je da nanesete sodu bikarbonu na površinu dušeka, zatim je nežno utrljate u materijal i ostavite da odstoji oko 10 minuta. Posle toga, samo usisajte.

Pročitajte još: Važna pravila prilikom uređenja GARSONJERA: Obratite pažnju na to gde odlažete stvari

Recite zbogom mrljama!

Neke mrlje je skoro nemoguće ukloniti. Zbog toga je izuzetno važno da ih se što pre rešite pre nego što se potpuno upiju u dušek. Ako želite da uklonite mrlje, možete isprobati bilo koji sredstvo za uklanjanje mrlja koje je dostupno ili napravite sami.

Pročitajte još: Feng šui PRAVILA za raspored nameštaja u kući: Privucite blagostanje i sreću

Pripremite rastvor od 1/4 šolje vodonik peroksida, jedne kašike tečnog sapuna za suđe i jedne kašika soli. Zatim nanesite rastvor na mrlju i ostavite da se osuši. Nakon toga, mrlja se može ukloniti bez dodatnog napora.

Zaštitite svoj novi dušek

Ako odlučite da je vreme da kupite novi dušek, pobrinite se da ga zaštitite od prvog dana. Štitnici dušeka vam omogućavaju da produžite životni vek vašeg dušeka za delić cene.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas