Oglas
· · Komentari: 0

Simbolika orhideje u domu: Evo šta znači ako je u spavaćoj sobi, a šta ako je postavimo kraj ulaznih vrata

Orhideje su divan primer biljke koja istovremeno dodaje lepotu vašem prostoru i bogata je simbolikom

1664542323_plant-g7e1c58f6c_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Kada pomislite na feng šui, verovatno prvo pomislite na pomeranje nameštaja, dodavanje ogledala ili možda odabir boje. Ipak, postoji mnogo drugih slojeva ove prakse. Feng sgui je način razumevanja i interakcije sa prostorima oko nas. Predstavlja život u harmoniji sa prirodnim svetom. 

Unošenje simbolike iz prirode, poput biljaka i životinja, je još jedan način na koji to možemo da učinimo, a tu su nezaobilazne orhideje.

Simbolika i značenje orhideja prema feng shui disciplini

Orhideje su biljke prelepih cvetova i retko ko može da ostane ravnodušan kada ih pogleda. Postoje hiljade sorti orhideja. Vekovima su bile simbol lepote i gracioznosti u mnogim kulturama. Nije teško shvatiti zašto je orhideja simbol lepote i savršenstva. NJihovo cvetanje je složeno i izvrsno i često izgleda besprekorno. Obično se smatraju savršenim cvetom zbog njihovog raznolikog i elegantnog cvetanja.

Pročitajte još: Kako se gaji DAN I NOĆ? Idealna biljka za jesen i zimu

Orhideja je takođe povezana sa ljubavlju i partnerstvom jer predstavlja gracioznog i šarmantnog partnera. Takođe predstavljaju strpljenje. Uzgajanje i kultivisanje orhideja može da bude izazovno i zahteva mnogo nege. Može da prođe dosta vremena dok orhideja ponovo procveta, ali jednom kada procvetaju, cveće dugo traje, zbog čega je takođe simbol dugovečnosti i snažnog, dugotrajnog či-ja, piše The Spruce.

Korišćenje simbola orhideje u domu

U spavaćoj sobi

Ako želite da "pozovete" ljubaznog i gracioznog partnera, prema kinskoj diciplini spavaća soba bi bila idealna za orhijdeu. Deo za partnerske odnose u vašoj spavaćoj sobi je uglavnom krajnji levi ugao kada stojite na vratima spavaće sobe okrenuti prema unutra.

Na ulaznim vratima

Da biste podigli feng shui u svom domu, takođe možete da postavite orhideju pored ulaznih vrata koja će biti vidljiva kada uđete. Izaberite orhideju u boji koja vas čini srećnim i postavite je u nameri da unesete snažan, vitalan i dugotrajan či.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas