Oglas
· · Komentari: 0

Smanjite račun za struju: Ove uređaje isključite iz utičnice i uštedećete novac

Mnogi ove uređaje drže stalno u utičnicama

1661345557_foto-pixabay-pexels.jpg
Foto: Pixabay, Pexels
Oglas

Ako su vam računi za struju visoki i želite da uštedite, razmislite da isključite iz utičnice sledeće uređaje jer troše struju i kada su neaktivni.

1. Punjač za telefon

Mnogi punjač za telefon drže stalno u utičnici, čak i kada nema potrebe. Međutim, i na taj način se troši struja. Iako trošak nije preterano veliki, ipak postoji. Procenjuje se da se troši oko 1,2 vata dnevno.

2. Digitalni TV prijemnik

Vrlo malo njih zna da digitalni prijemnici nastavljaju da primaju signale i kada je televizor isključen. Kada isključite TV, potrebno je da isključite i risiver, ukoliko ga imate kao posebni deo. Ako radi i preko noći kada je televizor ugašen, troši oko 22 vata dnevno.

Pročitajte još: Uklonite nečistoću i bakterije sa MASKE ZA TELEFON: Trik uz kog će zablistati kao nova

3. Kompjuteri i laptopovi

Čak i kada su isključeni, desktop i laptop računari rade u pozadini, pa ako ne želite da potrošite dodatnih 96 vati dnevno - najbilje bi bilo da ih isključite potpuno.

4. Televizor

Jedva ko je upoznat sa činjenicom da pritiskom na dugme ne gasimo potpuno televizor, vrć samo stavljamo u režim spavanja! u potpunosti ćete ga isključiti samo ako izvučete kabl iz utičnice. U suprotnom, potrošićete 24 vati dnevno.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas