· · Komentari: 0

Šta kada jesen i zima, umesto praznika, donesu vlagu i buđ u vaš dom?

Sezona kiša i snega je ugodna kada se posmatra iz topline doma. Međutim, kada se pojavi višak kondenzovane vlage ili curenje, od praznične idile nema ništa. Kada velike investicije i radovi nisu opcija, ipak postoje rešenja!

1669894439_shutterstock_1068549719.jpg
Foto: Shutterstock

Život u vlažnom okruženju nije samo neprijatan, već predstavlja i ozbiljan zdravstveni rizik za sve ukućane, posebno za decu i starije osobe. Zato je jako važno da, čim primetite prve znakove vlage, reagujete i posvetite se što bržem rešavanju problema.

Obratite pažnju na znakove koji nepogrešivo odaju da u vašem domu postoji višak vlage:

- kada uđete u stan ili prostoriju, oseća se karakterističan miris buđi

- na zidu se pojavljuju tamne mrlje, ili malter na nekim mestima menja boju

- boja sa zidova, tapete, glet masa ili malter se „podižu“ ili ljušte.

- unutrašnji zidovi su izuzetno hladni na dodir

- na prozorima možete da vidite prekomernu kondenzaciju

Borba sa vlagom, kondenzacijom i buđi kao posledicom je moguća i bez velikih investicija uz pomoć efikasnih, svima dostupnih proizvoda iz Stop Kondenz linije koja nudi kompletan dijapazon rešenja za različite probleme izazvane viškom kondenzovane vlage u prostorijama.

Foto: promo

Apsorber vlage bešumno i bez ikakvog utroška energije upija višak vlažnosti u vazduhu i preventivno čuva zdravlje ukućana od nastanka astmi i alergija. Dovoljno je snažan da eliminiše vlagu iz podrumskih prostorija koje nemaju dovoljnu ventilaciju, u vašim ormarima čuva odeću od neprijatnih mirisa, a elektronske uređaje od kvarova izazvanih vlagom.

Foto: promo

Termopremaz za zidove efikasno sprečava da se na zidovima pojavi kondenzacija tako što čuva toplotu zida – površina zida koja je tretirana termopremazom je do čak 5 stepeni toplija od netretirane. Nanosi se brzo i jednostavno četkom, a nakon sušenja može da se prekreči standardnim disperzionim bojama na vodenoj bazi

Foto: promo

Kada se već pojavila buđ na zivovima, tu je SK Cleaner. Ovaj tečni preparat dezinfikuje i uklanja buđ sa zidova, prozora i vrata, pločica i svih ostalih površina koje nisu u direktnom kontaktu sa hranom.

Foto: promo

Flomaster za fuge je zadužen za perfektan izgled fuga vašeg kupatila i kuhinje kada niste spremni za radove i kompletnu zamenu pločica. Izuzetno jednostavan za upotrebu, prekriva sve nesavršenosti i mrlje na fugama koje nastaju kao posledica vlage.

Foto: promo

A kad smo već kod kuhinje i kupatila, nikada nije bilo lakše promeniti boju pločica zahvaljujući Aqua Tile Color! Boja na vodenoj bazi se direktno nanosi na zidne keramičke pločice i porcelansku keramiku i osvežava izgled prostorije bez velikih troškova i radova.

Foto: promo

Uz Lux Tile Color, vaše podne pločice će biti kao nove! Bez lupanja i troškova i za samo 24 časa možete da počnete da uživate u sasvim novom ambijentu u svom prostoru!

Foto: promo

Ko do sada nije imao problem sa prokišnjavanjem, ne može da zamisli kolika je to muka. Wasserdicht trajna i pouzdana zaptivna masa za krovove, čak i po kiši i mrazu, ima moć da zatvara pukotine i do 1 cm širine!

Uz proizvode iz Stop Kondenz linije, sada možete da uživate u zimskim praznicima bez brige!

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.