Oglas
· · Komentari: 0

Tri saveta profesionalaca za stvaranje savršenog prostora za učenje: Na šta treba posebno da obratite pažnju?

Kraj avgusta, a samim tim i skorašnji kraj leta mnogima simbolizuje povratak školskim ili studentskim obavezama. Zato je važno da na vreme razmišljate o prostoru za učenje, koji će vam olakšati povratak u "školsku sezonu".

1693049413_shutterstock_1398404351.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Mnogo toga treba uzeti u obzir prilikom postavljanja savršenog prostora za učenje: želite prostor koji je organizovan, koji vam pomaže da se fokusirate i osećate se dovoljno udobno da sedite satima.

Zato su tu saveti dvoje profesionalaca, jednog dizajnera i jednog stručnog organizatora, o tome kako da kreirate prostor za učenje bez obzira gde se nalazite ili o čemu učite.

Minimizirajte ometanja

Kada je u pitanju stvaranje prostora za učenje, stručnjaci se slažu da prostor ne treba da bude bez nepotrebnih ometanja. To znači održavati stvari organizovanim.

- Veliki sam obožavatelj korišćenja prozirnih kanti ili organizatora fioka za grupisanje predmeta. Razmislite da ih koristite za pribor za pisanje, proizvode od papira, punjače i kablove ili razne druge predmete koji su vam neophodni dok učite. Održavanje vašeg stola bez nereda može pomoći u produktivnosti - kaže Megan Evans, direktorka Megan Evans Interiors.

- Sistem za skladištenje koji je jasno označen i opskrbljen znači da studenti ne gube vrijeme pokušavajući da pronađu stvari koje su im potrebne - dodaje Ketrin Lord, osnivač More to Organising, piše The Spruce.

Kako ističu stručnjaci važno je prostor prilagodite sebi:

- Prilagođavanje vašeg savršenog prostora za učenje prema načinu na koji najbolje učite, bez obzira da li to znači dodavanje jednostavnih organizacionih rešenja ili održavanje prostora na minimalnom nivou kako biste smanjili ometanja u potpunosti zavisi od osobe. Uključivanje palete boja koja vam se sviđa takođe je od pomoći da se prostor oseća privlačnim i udobnim - napominje Evans.

Izaberite prave stavke

- Iako je važno imati dovoljno prirodnog svetla i osvetljenja iznad glave, takođe volim da uključim osvetljenje zadataka sa lampom na stolu. Dodatni izvor svetlosti pomaže da se vaše oči ne naprežu nakon dugih sati učenja - objašnjava Evans. 

Govoreći o naprezanju, Evans preporučuje da dodate opciju za sedenje izvan vaše kancelarijske stolice, kao što je fotelja.

- To pomaže da se razbije monotonija sedenja za stolom tokom dužeg vremenskog perioda.

Maksimalno iskoristite male prostore

Kada je vaša kvadratura oskudna, može biti teško napraviti prostor za učenje koji volite.

- Dakle, posebno je važno minimizirati nered u uskim prostorijama. Ako je prostor previše uredan, ljudima će možda biti teže da budu kreativni. Stoga će vam pomoći pronalaženje ravnoteže da bi prostor radio za vas - savetuje Lord za The Spruce.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas