Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три савета професионалаца за стварање савршеног простора за учење: На шта треба посебно да обратите пажњу?

Крај августа, а самим тим и скорашњи крај лета многима симболизује повратак школским или студентским обавезама. Зато је важно да на време размишљате о простору за учење, који ц́е вам олакшати повратак у "школску сезону".

1693049413_shutterstock_1398404351.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Много тога треба узети у обзир приликом постављања савршеног простора за учење: желите простор који је организован, који вам помаже да се фокусирате и осец́ате се довољно удобно да седите сатима.

Зато су ту савети двоје професионалаца, једног дизајнера и једног стручног организатора, о томе како да креирате простор за учење без обзира где се налазите или о чему учите.

Минимизирајте ометања

Када је у питању стварање простора за учење, стручњаци се слажу да простор не треба да буде без непотребних ометања. То значи одржавати ствари организованим.

- Велики сам обожаватељ коришц́ења прозирних канти или организатора фиока за груписање предмета. Размислите да их користите за прибор за писање, производе од папира, пуњаче и каблове или разне друге предмете који су вам неопходни док учите. Одржавање вашег стола без нереда може помоц́и у продуктивности - каже Меган Еванс, директорка Меган Еванс Интериорс.

- Систем за складиштење који је јасно означен и опскрбљен значи да студенти не губе вријеме покушавајуц́и да пронађу ствари које су им потребне - додаје Кетрин Лорд, оснивач Море то Органисинг, пише Тхе Спруце.

Како истичу стручњаци важно је простор прилагодите себи:

- Прилагођавање вашег савршеног простора за учење према начину на који најбоље учите, без обзира да ли то значи додавање једноставних организационих решења или одржавање простора на минималном нивоу како бисте смањили ометања у потпуности зависи од особе. Укључивање палете боја која вам се свиђа такође је од помоц́и да се простор осец́а привлачним и удобним - напомиње Еванс.

Изаберите праве ставке

- Иако је важно имати довољно природног светла и осветљења изнад главе, такође волим да укључим осветљење задатака са лампом на столу. Додатни извор светлости помаже да се ваше очи не напрежу након дугих сати учења - објашњава Еванс. 

Говорец́и о напрезању, Еванс препоручује да додате опцију за седење изван ваше канцеларијске столице, као што је фотеља.

- То помаже да се разбије монотонија седења за столом током дужег временског периода.

Максимално искористите мале просторе

Када је ваша квадратура оскудна, може бити тешко направити простор за учење који волите.

- Дакле, посебно је важно минимизирати неред у уским просторијама. Ако је простор превише уредан, људима ц́е можда бити теже да буду креативни. Стога ц́е вам помоц́и проналажење равнотеже да би простор радио за вас - саветује Лорд за Тхе Спруце.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas