Oglas
· · Komentari: 0

Kako uložiti u sebe: 3 uvek dostupna načina za napredovanje

Najvažnije je da znate, ulaganje u sebe znači samo jedno – verovanje u sebe!

1650353287_kindle-1867751_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Čovek koji veruje u sebe, svoje znanje, veštine i sposobnosti, spreman je da uvek ide dalje i da niže uspehe. Međutim, često se negde ostvari neka prepreka koja ceo taj proces zaguši, pa se stane na pola puta – a tu se krije najveća pogreška.

Prepreke postoje kako bi se prelazile i prevazilazile, ali i kako bi oni spretniji, umešniji i jači nastavljali put dalje. Izbora su dva, nastaviti ili odustati, a bitno je da uvek budete u timu onih koji, bez obzira na sve, nastavljaju kada vide tračak nadi i bar malo mogućnosti da se uspeh ostvari. Baš za takve situacije vredi ulagati u sebe, graditi sebe i svoja umeća, da bi se postiglo čak i ono za šta ste možda nekada podsvesno mislili da nećete nikada moći. Na tom putu postoje brojne pomoći koje možete koristiti, a iz svega toga, „izvlačimo“ samo tri uvek dostupna načina da sebe izdignete više.

Prolazak kroz coaching edukaciju

Coaching edukacija nije osmišljena samo za osobe koje žele da budu u budućnosti treneri ličnog razvoja i da im to bude profesija. Coaching edukacija vodi ka većim mogućnostima u bliksoj budućnosti.

Već brojne, svetske kompanije, započele su odabir kandidata za najrazličitije poslovne pozicije na osnovu coaching veština, a ne obrazovanja i posedovanja znanja iz određene grane poslovanja. Zašto je to tako? Coaching edukacija priprema jednu osobu da bude bolji predvodnik, lider, kvalitetniji radnik u svojoj zoni rada, ali i kvalitetniji supružnik, član familije, prijatelj, komšija. Kroz ovakvu vrstu edukacija stiču se veština koje vas uče kako da upravljate najpre sobom, svojim kapacitetima i mogućnostima, kako od sebe uvek da iskoristite 100% i kako da u svakoj situaciji i svakom segmentu svog života radite za sebe. Zato ove vrste ulaganja u sebe jesu, posebno u savremenom dobu, najbolja investicija. Odmah za njom ide učenje jezika!

Posetite školu jezika

Da su jezici sve potrebniji govori činjenica da se o znanju engleskog jezika više ne polemiše, već se podrazumeva da ga znate, čim ste se prijavili na neki konkurs za posao. Zato, pravac škola jezika! Ako ne znate engleski, eto prilike, naučite ga i savladajte, kao jezik koji u današnjem svetu jeste najlakše savladati, većina je poznata.

Svaka škola jezika ima svoj metod i rada i pristup radu, učenju, vi je birajte po svom senzibilitetu, potrebama, mogućnostima, ali uvek vodite računa o tome da ono što ste prošli imate napismeno, kroz određenu potvrdu/sertifikat, jer svaka diploma više znači u radnoj biografiji. Isto važi i za prethodno pomenutu edukaciju.

Posetite knjižare – izvor znanja i informacija

Čitanje je put ka znanju i brojnim sposobnostima. Već samo čitanje književnih dela daje širog opseg opštih informacija koje znače u većini poslova današnjice. Ali vas u knjižarama ne čekaju samo ona, već i brojni atlasi, enciklopedije, knjige zanimljivosti, monografije, studije... Sve što iznesete iz knjižare i pročitate, značiće da ste u sebe uložili i sebi dozvolili da znate još malo. Takvim tempom rasta znanja, na podsvesnom nivou rastu veštine, mogućnosti, vera u sebe i samopouzdanje, a to je nešto što se u modernom svetu voli i protiv čega niko neće da se bori.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas