Oglas
· · Komentari: 0
feng shui

Četiri feng šui greške koje svi pravimo: Ove stvari pod hitno izbacite iz DNEVNE SOBE

Ove stvari morate promeniti u dnevnoj sobi budući da donoše lošu energiju i narušavaju harmoniju

1651864229_toa-heftiba-FV3GConVSss-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

Dnevna soba je izuzetno važna prostorija svakog doma - tu se odmaramo, pijemo kafu, družimo, provodimo vreme sa ostalim ukućanima. Zato je bitno da je uredite tako da omogućite najoptimalniji protok pozitivne "či" energije. Međutim, mnogi prave greške što dovodi do nakupljanja negativne energije i privlačenja nesreće.. Pogledajte koje stvari treba da promenite pod hitno.

1. Nepravilno postavljen nameštaj

Da bi dobra energija mogla da cirkuliše kroz dnevnu sobu, nameštaj mora biti postavljen na odgovarajući način. Ono što uvek morate imati u vidu to su vrata! Posebno vodite računa o većim stvarima koje se nalaze u ovoj prostoriji - npr. sto treba da bude postavljen tako da možete da vidite vrata dok radite, ali da niste direktno ispred njih. Isti princip važi za sofu ili krevet.

2. Natrpan prostor

Nesređen i neuredan ormar ili bilo koji prostor, blokiraće protok "či" (pozitivne) energije. Ove blokade dalje negativno utiču na kreativnost, zdravlje,  odnose i protok novca. Svako gomilanje stvari koje vam više ne služe, koje su pokvarene ili nemaju svrhu, jednostavno ne donosi dobru energiju. Zato se preporučuje da imate više praznog prostora na policama i ormarima, odnosno da ih ne zatrpavate suvišnim stvarima. Stvari je bolje držati u zatvorenim fiokama i ormarima nego na otvorenim policama. Bacite sve ono što nema svrhu, ne koristite ili više nije u funkciji!

3. Unesite biljke

Obavezno ih nabavite! Sa njima prosto nema greške - oplemeniće vaš prostor, dobri su osveživačivazduha, a zelena boja listova deluje smirujuće na ljudski organizam. Mnoge biljke takođe pomažu u filtriranju toksina i poboljšanju kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru, pa je to još jedan razlog da ih imamo. Prema feng shui disciplini biljke one mogu da poboljšaju protok či (energije životne snage) u vašem domu.

4. Predmeti koji bude negativne emocije

Jako je bitno da u dnevnoj sobi nemate predmete koji u vama bude negativne emocije ili vas uznemiravaju. Primera radi, maske koje se kupuju kao suveniri, u obliku uznemirenog ili tužnog lica ili neka druga stvar koja u vamaizaziva neprijatne emocije kad je ugledate, neće doneti nikakvu dobru energiju u dom.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas