· · Komentari: 0
TRGOVINA LJUDIMA

"Bićeš poslušno pašče ili se UBI": BOJAN mesecima PRATIO devojčicu (12) iz Istočne Srbije, pa poslao STRAŠAN zahtev

Pedofili se mesecima približavaju, mic po mic, a kada devojčica shvatila da je u problemu, onda je uveliko kasno, jer kada "zabace laso" ne odustaju do kraja.

1592578863_Depositphotos_221820702_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Kako je moguće da devojčica sedne u auto nepoznatog muškarca? Jednostavno, on se njoj mesecima približavao, ona mu veruje i poznaje je bolje od njenih roditelja.

Pročitajte još:  Srpska omladina REDOVNO PIJE, izlazi na INTERNETU, a ŠTA MISLE o svom životu?

- Redovno fotografišite svoje dete, fotokopiraje pasoš i dogovorite vašu lozinku, a sve vreme se nadajte da nikada neće postati žrtva pedofila kao devojčica iz Istočne Srbije - kaže  Vlada Arsić, pisac i edukator Fondacije "Tijana Jurić".

Sin estradnog menadžera
Pedofili najčešće koriste slike mladića i uvek se predstavljaju kao bogati sinovi direktora ili estradnog menadžera koji može da pomogne i omogući kozmetičke tretmane.
Pedofili vrebaju na društvenim mrežama mesecima sa profilnim slikama zgodnih mladića.

Arsić je autor dve knjige "Armagerdon" i "Izgubljene u magli" u kojima govori o načinima kojima pedofili vrebaju i dolaze do žrtava. Prvi korak jesu društvene mreže. Većina pedofila na društvenim mrežama koristi slike momaka i zgodnih muškaraca, ali ima i drugih slučajeva.

Prihvate ga za prijatelja misleći da, ako je smarač, mogu da ga blokiraju.

- Ja mogu sa mog profila da pošaljem zahtev za prijateljstvo nekoj tinejdžerki i ona će me prihvatiti, jer iako misli da sam "matorac" žele da imaju što više pratilaca i misliće da ako sam "smarač" može uvek da me blokira - kaže Arsić.

Stvar prestiža je imati što više pratilaca Foto: Piksabej

Pedofil nedeljama ne pokušava da komunicira sa njom, samo "lajkuje" sve što ona objavi. Vremenom njegovo ime više nije nepoznato, jer vidi da se njemu dopada sve što ona radi. Mladima je broj pratilaca i lajkova statusni simbol. 

- Prolaze dani i nedelje, devojčica promeni profilnu sliku i ja prvi put ostavljam komentar "lepa si" i ništa više - ističe Arsić.

Roditelji, uradite ovo:
1. Uvek imajte svežu fotografiju deteta.2. Fotokopirajte dečiji pasoš.3. Dogovorite lozinku koju samo vi znate popu "Pozdravi baku Živku" koja je umrla. Ako je dete upalo u trgovinu oni će insistirati da se javi kući, da se ne bi dizala gužva i paze šta će reći jer ako vikne u pomoć počinje tortura.
Pedofil nedeljama lajkuje njene slike, ne šalje poruke

Ponovo prolaze nedelje, a onda stiže poruka u Inboksu: "Izvini, vidim da si iz (recimo) Kragujevca, da li je tačno da u tvom gradu postoji to i to?" Devojčica već poznatom imenu odgovara i pedofil se kulturno samo zahvali.

Pročitajte još: Mama iz Srbije IZBAČENA IZ VIBER GRUPE nakon što je uputila PORUKU ostalima: Sada dobija PODRŠKU(FOTO)

- Tek posle nekoliko meseci, kada devojčica objavi fotografiju sa tužnim licem ili citatom pedofil počinje da povlači udicu i pita je: "Zlato, šta se dogodilo" - naglašava Arsić.

Devojčica je do tada stekla poverenje da to nije "manijak", nije "smarač", već kulturan čovek koji je stvarno zabrinut.

Uvek je tu kada im je dosadno
Foto: Piksabej
Pedofil uvek ima vremena za devojčicu, za razliku od njenih roditelja.

- Kada odgovori, potpuno je podržim, pružim joj savet i ponovo prekidam diskusiju - kaže Arsić.

Tog trenutka je devojčica uveliko ubeđena da je stekla prijatelja, intelektualca. Pedofil je do tada sakupio sve potrebne podatke, jer na njenom "zidu" već zna šta voli. Sledeći put će je pitati o pevačici koju voli, o školi u koju ide...

Pedofil mesecima razgovara sa devojčicom i u svemu je podržava dok ne pošalje prvi zahtev
Kome se povere?
Deca u jednom trenutku pokušaju da se povere roditelju, ali ako u tom trenutku čuje reči "samo da završim ručak" ili "sad će kraj utakmice" -  momenat je prošao i nikada neće ispričati šta je muči.

- Mi smo uveliko prijatelji, znam o njoj više od njenih roditelja, jer mi se ona poverava pošto sam na njenoj strani, uvek je podržavam, tu sam za nju kada ima problem ili se posvađa sa drugaricom, a sve što piše ja ću čuvati i pamtiti, jer sledi finale - ističe Arsić.

Devojčica misli da može da ga blokira, ali greši...

U jednom trenutku, kada pedofil sakupi dovoljno podatka, pedofil "povlači naglo udicu" i traži joj da mu pošalje sliku grudi. Ukoliko ona to odbije pedofil će objaviti sve što je ružno pisala o razrednoj, drugaricama, roditeljima, bratu... 

Devojčica misli uradiću ša traži i završila sam... Foto: Piksabej

Devojčica misli da može da blokira pedofila, ali on je već prati sa drugog profila, pa ona mora da ispuni zahtev i tada je za nju kraj.

- Devojčica razmišlja: Uradiću šta  traži i završila sam, a ne zna da je tek počela, jer će moji  zahtevi biti sve strašniji, a ucenjivački potencijal sve gori - kaže Arsić.

U trenutku kada je uhapšen Bojan je u svojoj mreži imao 12 devojčica!

Na radionicama sa decom Arsić često koristi primer iz knjige "Armagedon", slučaj devojčice iz Istočne Srbije koju je pedofil Bojan (pravo ime poznato redakciji) naveo da dođe u Kosovsku Mitrovicu. Ovaj pedofil je pravosudno osuđen i živi u južnom delu grada, a ucenjivao je devojčicu da mu pošalje sliku grudi, a zatim i još gore fotografije i pretio je da će ih objaviti na Jutjubu i sajtu škole.

Bugarska manekenka
Nedavno je policija u jednom bordelu na jugu Srbije pronašla maloletnu Bugarku koju je pedofil navukao pričom da će u Bujanovcu raditi kao manekenka!

Ona je, očajna, odlučila da se ubije i požalila drugarici, koja je otrčala kod školskog psihologa, a onda su zajedno otišle u policiju. Odeljenje za borbu protiv tehnološkog kriminala je "razbilo" njihovu komunikaciju i policajka je nastavila sa razgovorom.


Umesto devojčice na sastanak sa pedofilom se pojavila policija i uhapšen je.

- Na reči da hoće da se ubije Bojan je odgovorio "Ili ćeš biti moje poslušno pašče ili se ubi", a u tom trenutku je ima 12 devojčica u svojoj mreži - kaže Arsić.

Pročtiajte još: Svi evropski tinejdžeri NE VOLE ŠKOLU, a odgovori dece iz SRBIJE IZNENADILI

- Kada shvati da je u problemu znači da je odavno odmakao i jedino što tada ne sme da uradi je da ćuti, blokira pedofila ili ga ignoriše, jer oni uvek nađu način da je pronađu, pa ako ne sme da kaže roditeljima ili u školi, neka ode u policiju ili se obrati Fondaciji "Tijana Đurić" jer znamo kako da je spasimo, pošto kada pedofil "zabaci udicu" ide do kraja - zaključuje Arsić.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.