Oglas
· · Komentari: 0

"RADNI DAN ZA PRIRODU": NIS-ovi volonteri u akciji čišćenja Fruške gore

Članovi Kluba volontera kompanije NIS i ove godine odazvali su se pozivu da učestvuju u akciji čišćenja i uređenja Nacionalnog parka „Fruška gora“ koja je povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, održana pod nazivom „Radni dan za prirodu“.

1686061097_359665_nis3_f.jpg
Foto: Promo
Oglas

Ova volonterska akcija jedna je u nizu prilika u kojoj su kompanija NIS i njeni zaposleni pokazali svoju odgovornost prema prirodi i spremnost da doprinesu očuvanju ekološke vrednosti.

"Radni dan za prirodu" organizovan je u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode, Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine i domaćinom akcije Nacionalnim parkom „Fruška gora“. Cilj ove zajedničke aktivnosti je da se udruženim snagama doprinese uređenju i uklanjanju otpada sa lokacija unutar Nacionalnog parka, kao i da se u javnosti istakne važnost očuvanja i zaštite životne sredine.

 Želimo da Nacionalni park „Fruška gora“ sačuvamo za buduće generacije, kako bi i oni uživali u njegovim lepotama. Za to su nam potrebni odgovornost i zajedništvo.

U čišćenju je učestvovalo gotovo 200 volontera kojima su se pridružili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sa svojim volonterskim timom i generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev sa volonterima kompanije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NIS (@kompanija_nis)

 - Ova akcija je posebna jer više od 200 volontera danas učestvuje u čišćenju Fruške gore – volonteri iz Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, Nacionalnog parka „Fruška gora“ Pokrajinskog zavoda za zaštitu životne sredine i sportske manifestacije „Tour de Fruška“ - izjavio je predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović.

On se zahvalio kompaniji NIS sa kojom je Pokrajinska vlada do sada realizovala brojne akcije koje su doprinele povećanju svesti o značaju životne sredine.

Foto: promo

 - Danas smo se okupili na jednom od najlepših mesta u Srbiji, na koje se rado vratimo i uvek sa plemenitim ciljem. Želimo da Nacionalni park „Fruška gora“ sačuvamo za buduće generacije, kako bi i oni uživali u njegovim lepotama. Za to su nam potrebni odgovornost i zajedništvo. NIS i njegovi zaposleni će i ove godine pružiti puni doprinos očuvanju ovog prirodnog bogatstva. Zajedničkim snagama možemo mnogo, a zaštita prirode i naše planete ostaje naš prioritet - izjavio je generalni direktor NIS-a, Kiril Tjurdenjev, zahvalivši se svima koji su učestvovali u akciji „Radni dan za prirodu“.

Foto: promo

Zaštita životne sredine jedan je od prioriteta kompanije NIS. Od 2009. godine kompanija je u ekološke projekte i projekte kojima se indirektno ostvaruje pozitivan uticaj na zaštitu životne sredine uložila više od 900 miliona evra. O životnoj sredini NIS brine i kroz ekološke akcije kompanije, kao i akcije Kluba volontera NIS-a. Veliki broj volontera NIS-a učestvovao je i prethodnih godina u uređivanju Fruške gore, ali i u uređivanju različitih zelenih površina i izletišta, priobalja Tamiša u Pančevu i Save na Adi Ciganliji, uređenju Botaničke bašte u Beogradu, kao i u brojnim drugim ekološkim i edukativnim akcijama. O svojim naporima da doprinese zaštiti životne sredine NIS redovno obaveštava javnost i kroz verifikovane izveštaje o održivom razvoju koje redovno objavljuje od 2010. godine. Na korporativnom sajtu NIS je nedavno objavio i Izveštaj o održivom razvoju za 2022. tokom koje je kompanija nastavila da pruža snažan doprinos osnovnim principima održivog razvoja: ekonomskom napretku, razvoju ljudskih resursa, zaštiti životne sredine i podršci zajednici.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas