Oglas
· · Komentari: 0

Pripremite se za promenu sata: Evo kako to može da utiče na vašu bebu

Letnje računanje vremena završava se u nedelju, 30. oktobra, u tri sata posle ponoći, što znači da će se u noći između subote i nedelje, 29. i 30. oktobra, časovnik vratiti jedan sat unazad

1666965147_baby-gbe4816546_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Ove promene sata utiču na brojne ljude, ali i na decu, tako da nemojte da brinete ukoliko vaše dete promeni obrazac spavanja.

Kako biste vaše dete najbolje pripremili za promenu sata, možda je vreme da već od večeras počnete da pomerate neke stvari. Evo šta stručnjaci za spavanje savetuju kako bi pomeranje sata u vašem domu što manje uticalo na decu:

Pripremite telesni sat vašeg deteta

Već od večeras počnite da pripremate dete za krevet 15 minuta kasnije nego obično. Na primer, ako je njihovo uobičajeno vreme spavanja 19.30 sati, pomerite ga na 19:45.

Sutra pomerite vreme za još 15 minuta, što bi značilo da će vaše dete zaspati u 20 sati, a kako se u noći bude menjalo vreme, ono neće ni osetiti puno promene. Ne zaboravite samo da promenite i vreme obroka, kupanja i mleka.

Pročitajte još: Dete sedi u obliku slova "W"? Evo zbog čega to nije dobro

Zamračite sobu

Mala deca nemaju pojam o vremenu, pa je odlično rešenje da zamračite sobu zavesama ili roletnama i da na taj način sprečite da se dete probudi sa prvim zracima sunca. To će mu pomoći za bolji san i za što manji uticaj promene u računanju vremena.

Neće svako dete biti pogođeno promenom sata, pa nemojte unapred puno da se opterećujete. Možete staviti dete na spavanje onda kada ono poželi, ili kada primetite da je umorno i da je vreme za odmor.

Nemojte da brinete ni ako dete nekoliko dana ne funkcioniše kako treba, vrlo brzo će se prilagoditi i vratiti svojoj rutini. I nama, odraslima, nekada je potrebno par dana da se prilagodimo, a niko od nas ne menja puno svoje rutine.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas